03 augusti 2011

Fynden från Sundsvallsresan

Här är kommer fynden från Viksjö och Sundsvall! Brickan med melaminyta är tillverkad av Silva och 25 kr kostade den. "AB Bröderna Kjellström blev så småningom Silva vilket är det svenska företaget som tillverkar kompasser mm. De gjorde också Silva-brickan". Det upplyste Jonny om när jag här efterlyste information om Silva. Tack! De svarta salladsbesticken i plast köpte jag på Ikea i Birsta för 19 kr :)

.

Åter till Viksjöinköpen. Den lilla blomsterflickan var så söt så jag kunde inte lämna den när den bara kostade en femma. Den andra krukan är en Lena från Ekeby och den kostade det dubbla.


Det lilla glaset kostade också bara en femma och det ligger så bra i handen. Synd att det bara fanns ett. Någon som vet något om det? Den indigoblå vasen i serien Isi (Gullaskruf, Lennart Andersson) gav jag 50 kr för. Det fanns en smalare i klarglas för 30 kr men den hade mycket kalkavlagringar så jag lämnade den.


Örhängena köpte jag på Dean & I för 49 kr.

6 kommentarer:

 1. Jag undrar om inte örhängena är det absolut bästa fyndet..

  SvaraRadera
 2. jag skulle just berömma salladsbesticken men så var de ju från IKEA, haha! (kan ju berömma dem ändå, fina!) ekebykrukan är en "lena", jag har olika storlekar av den.

  SvaraRadera
 3. Lybtar: Ja de är fina och kostade ju inte så mkt :)

  Allt det gamla goda: Haha, ja visst är de häftiga trots att de är från Ikea?! :) Tack för info om krukan.

  SvaraRadera
 4. Nej, det är ingen Lena kruka... möjligtvis en Primula av Atterberg. Se här http://www.upsala-ekeby.com/gallery1_123_5.html

  SvaraRadera
 5. Jättefina öronhängen, de var nytillverkade va?

  SvaraRadera
 6. Sandra: Japp de är nytillverkade.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!