11 augusti 2011

Årets sista onsdagsrunda?

Vi har tagit en kort semester till Graninge igen och igår skulle vi hälsa på min kusin Lollo som bor utanför Sollefteå. Onsdag är ju den stora loppisdagen här i trakterna så vi tänkte passa på att avverka några loppisar som vi missat tidigare i sommar när vi ändå skulle ut och köra.

Vi började med att knacka på hos S:t Olofs Antik vid Graninge Bruk trots att öppet-skylten inte var utställd än. De har kvällsöppet men vi hade bestämt med Ann-Katrine att vi skulle komma på eftermiddagen. Därifrån fick jag med mig de fina fikabrickorna som jag visade sist jag var där. Sju små brickor i jakarandaimiterad plast att ställa kaffekoppen och lägga mackan på kostade 50 kr. Jag köpte också en blå vas med bubbla i foten. Åseda? Sea? Den var märkt 50 kr men jag fick den för 40.

Nästa stopp blev den gamla affären i Helgum. Där brukar vi inte hitta något men den här gången köpte jag faktiskt en klänning. Jag kunde inte riktigt bestämma om den var fin eller ful men jag gillade iaf modellen. Jag försökte med Mattias som smakråd men hans enda råd var "köp den, den kostar ju bara 10 kr". Jag köpte den och den passade helt ok. Ett skärp i midjan eller en svängom i symaskinen så kommer den att passa bra.

Vi fortsatte till Antik & Kurriosa i Sollefteå. I fönstret stod några saker som ska säljas på auktion i Undrom på lördag. Tyvärr åker vi hem imorgon och missar auktionen. Annars hade jag gett mig in i striden om den här fina Luma ljusbuketten. Jag läste hos Gamla Konsum i Åsarna att det faktiskt inte är en adventsbukett utan den är tänkt att användas året runt.

Med mig från den mycket trevlige mannen i butiken (som för övrigt brukar sköta kassan på auktionerna vid Graninge Folkets Hus) fick jag ett svart blomfat för 10 kr och ett helt underbart rådjur i porslin för 15 kr. Några små skavanker men vad gör väl det? En galge i galon fick jag gratis :) Den var egentligen inte till salu men jag fick den på köpet.

När vi var där inne ringde kusin Lollo och sa att hon måste jobba över så vi fick ställa in besöket hos henne. Vi besökte istället en bordsloppis i stan utan lycka och avslutade med en sväng till Lions trots att de haft öppet någon timme redan. Mattias hittade ett Jie-fat till mig. Det är i samma modell och glasyr som mina assietter men större och med annan dekor. 15 kr med en liten nagg. Jag hittade en stor grön vas, Bo Borgström Åseda, för en tjuga.

Det blev en lyckad eftermiddag!

Idag har jag fått med mig ännu fler och större saker hem, främst presenter på ett eller annat sätt. Imorgon berättar jag vad :)

3 kommentarer:

  1. Jättefin klänning! Vasen också!

    SvaraRadera
  2. Läcker klänning! Och många fina fynd på en dag.

    SvaraRadera
  3. En sådan ljusbukett är en av mina allra högsta önskningar att hitta.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!