30 augusti 2011

En okänd kruka

Jag har sett och suktat efter den här krukan på Internet men aldrig har det framgått vad det är för tillverkare. När vi var i Östersund i somras hade vi lånat en lägenhet som vi bodde i och där stod precis en sån kruka. Den är ju så vacker! Tyvärr fanns ingen märkning under så tillverkaren är för mig fortfarande okänd. Kanske någon av er vet mer om den?

6 kommentarer:

 1. Det verkar som att ingen vet något om dessa krukor. Kanske är det en importerad kruka. Man tycker att någon borde veta något om den är gjord i Sverige.

  SvaraRadera
 2. form55: Kan ju vara så, men har iaf sett dem ett antal gånger på Internet i Sverige, bl.a. på Tradera. Nästa gång hoppas jag att jag kan bli ägare till en.

  SvaraRadera
 3. jag har alltid trott att den sortens kruka är från UE? krukor förekommer ju ofta omärkta, trots att man känner igen dekoren som deras.

  SvaraRadera
 4. Allt det gamla goda: Det finns en UE-kruka Svea med en liknande dekor men den saknar strecken mitt i "bladen". Denna skulle också kunna vara UE men jag tror ändå inte det. Kanske har jag fel?

  SvaraRadera
 5. Jag har också en sådan kruka, men utan märkning. Känns som om den borde vara Svensktillverkad eftersom den finns i omlopp. Om du får reda på något, uppdatera gärna!

  Tack för en bra blogg!

  /Sarah

  SvaraRadera
 6. Hej hej,

  Kul att se att fler folk brinner för det gamla och hederliga:) Jättefina krukor. Jag kom själv över ett gäng sådana som just nu står på min och flickvännens loppis mellan Falköping och Skara. Där har vi även en hel del retroprylar. Teakmöbler, stringhyllor, ampel i string och massa annat. Om intresse finns, spana in och gilla oss på Bärka Loppis på Facebook. Hojta till om det finns något ni gillar...Vi lägger ut bilder på det vi får in...Josef

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!