02 augusti 2011

Sundsvall t/r

Nu är vi hemma i Holmsund igen men pga krångel med bloggappen har mina inlägg blivit försenade.

I tisdags åkte vi mot Sundsvall men stannade först i Viksjö. Det brukar oftast bli några små fynd på loppisen där. Jag såg en Jieskål i samma serie som den i Brunflo men den här var ljusrosa, repig och inte vidare tilltalande trots prislappen på 30 kr.


En gul Åsedavas för 50 kr kände jag på flera gånger men jag köpte den inte.


Några saker köpte jag iaf men dem visar jag senare :)

Vi styrde mot Sundsvall och gick på Klenoden, en välsorterad antikaffär i centrala stan. Där fanns en retrohörna som var kul att se men att handla var inte att tänka på för oss. (De gula kopparna är Canaria från Rörstrand. Tack Benny)Jag förälskade mig lite extra i kaffeservisen nedan som stod i fönstret. Den är från Bo Fajans men mönstret påminner mycket om Jieskålen ovan. Uppdaterat: Servisen heter Camon, tillverkades 1957-60 och är formgiven av Berit Ternell. Den finns i flera färger och både som te- och kaffeservis.I "möbelgaraget" på Klenoden stod en snygg Lamino för 3200 kr.


Vi letade oss sedan till Dean & I, en retrobutik på Haga med både nytt och gammalt. Precis en sån butik skulle jag vilja ha!


Jag köpte inget annat än ett par örhängen från Queen of Kitsch men det fanns några riktigt intressanta saker bland de gamla grejerna. Se och njut!

Jag var riktigt sugen på en röd kökstimer och en nysydd kudde av ett gammalt 50-talstyg men de kostade 250 kr vardera och jag lämnade dem båda. Dumt kanske... Hade jag haft en Arka hade jag köpt kudden iaf! Jag ångrar mig lite där.Sista stoppet blev Fyndlagret, 2000 kvm loppis! Vi såg några godsaker men inget riktigt fynd. TV-skåpet hade varit snyggt att göra barskåp av. 395 kr var ett ok pris men vi lämnade det.Vad är detta för en glad fisk? Ingen märkning men ändå en prislapp på 275 kr. Häftig var den iaf!


Fynden kommer imorgon!

9 kommentarer:

 1. Ja det var mycket fint att tittaa på.

  SvaraRadera
 2. Hi hi så kul att jag har nästan exakt samma kort som du har tagit på Klenoden, dom två översta. Men jag la aldrig in dom på bloggen. Kopparna var snygga och den vita Anna lisa Thomson vasen...Mumms men för dyr.

  SvaraRadera
 3. Den gula Åsedan hade jag beställt av dig om den var hel, har ju snöat in på de gula och oranga, synd att jag inte visste det innan :-)

  Jag hade kanske också köpt Laminon även om jag inte haft råd, en ny kostar ju 10 000 kr och jag har länge velat ha en...

  Kommer du ihåg vad de tog för de gula Canaria-kopparna med svarta linjer, kul att veta som jämförelse med Tradera...?

  Jag ska kolla vad tekopparna från Bo heter, det är en hel servis med kannor mm som finns i flera färger.

  SvaraRadera
 4. Herr Movarp: Ajdå, det var ju synd att jag inte köpte den. Kanske Yvonne ska dit nått? Hon har ju lite närmare. Men då kanske hon köper den själv ;) Jag har för mig att den var hel...
  Laminon var riktigt fin! Hade den haft lite mörkare grå ull hade jag nog övervägt att köpa den.
  Canaria heter kopparna ja, jag vet inte ens om jag kollade priset men det mesta hade ganska saftiga priser där.
  Kolla gärna vad Bo Fajans-servisen heter!
  Har du förresten läst mina inlägg från Östersund? Jag köpte ett lock som du säkert vet mer om :)

  SvaraRadera
 5. Herr Movarp: Lyckades hitta servisen. Camon av Berit Ternell är det visst :)

  SvaraRadera
 6. Japp så var det Camon heter den. Canaria brukar kosta 500-1000 kr/st på Tradera...

  SvaraRadera
 7. Skärbrädan i form av en fisk är från Gustavsberg. Vissa påstår att Stig Lindberg har gjort den, men jag är inte helt säker på det. Kan lika gärna vara Karin Björqvist t ex.

  SvaraRadera
 8. Form55: Ah, tack för informationen. Kunde inte se någon stämpel under men den kanske gömde sig under nån smuts.

  SvaraRadera
 9. aj aj aj, av allt du nämnt lyckades jag bara besöka den i viksjö under min resa upp. men jag var på en bra i sundsvall som inte du nämnde! bengts sterbhus auktioner, fast det var en antikaffär. stor och trevlig, men dyr. den finns i nåt av mina inlägg om ångermanland..

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!