16 augusti 2011

Renovering av trädgårdsmöbler del 12

Den röda möbeln blev också färdig till slut men det krävdes både blod, svett och tårar! Färgen täckte inte och det blev bubblor och skador när vi målade ryggplankorna. Pappa sågade sig i armen när han skulle hjälpa oss att göra några nya armstöd så han fick besöka akuten och sy en hel massa stygn! Ja, efter mycket slit så kan vi iaf slappa i en fin möbel också på baksidan.


Där skiner solen på oss från lunch och till tallarna skymmer någon gång strax efter middagstid. Som ni ser är stolarna inte likadana. Två är från Grythyttan och två är av okänt ursprung (samma som de turkosa stolarna). Bordet är en 50-talare från Grythyttan.


Nu nöjer vi oss med målning av trädgårdsmöbler en stund!

12 kommentarer:

 1. Snyggt alltså! Och matchande duk oxå! Läckert!

  SvaraRadera
 2. Bra där!
  Det får ju vara någon måtta på målandet (och stackars pappan, tur han fick vård)

  SvaraRadera
 3. Malin Andersson16 augusti, 2011 15:41

  Jag e grymt svartsjuk på dina fina trädgårdsmöbler. Trevlig blogg har du också:)

  SvaraRadera
 4. Sällar mig till de övriga. Massor med beröm till er (ink. din pappa) för ett jättefint resultat. Blev smått sugen på att måla om min grupp. Vi får se - till våren...

  SvaraRadera
 5. snygg djupröd färg, och vad snyggt du dukat. :)

  SvaraRadera
 6. Dom blev riktigt bra dom oxå. MNär kan ni fixa mina :-)

  SvaraRadera
 7. det blev grymt snyggt. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  Jag har fyra stolar likanade den till höger i din översta bild (Den som inte har något rör nere vid marken i bakkant)Vet du vad det är för stolar? Hittade ett emblem som det stod "Arbrå" på. Vill gärna ha lite mer imfo om dem men det är svårt att hitta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också sett dem märkta Arbrå Stålmöbler i samma stil som emblemen från Grythyttan Stålmöbler. Har inte grävt i det faktisk men kanske var det ett dotterbolag? Inget jag hört talas om men kan ju vara så. Våra är från Grythyttan av vad vi kunnat utläsa av de halvt övermålade skyltarna.

   Radera
  2. Arbrå stålmöbler var ett eget företag beläget i Arbrå u strax norr om Bollnäs i Hälsingland. Tillverkade trädgårdsmöbler i trä och dessa skickades runt om i Sverige. Tillverkade också däckstolar bla till M/S Stockholm om jag inte minns fel. Gjorde stålmöbler under 60-talet och var en konkurrent till Grythyttan.

   Radera
  3. Tack för informationen :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!