24 juli 2011

Semester i Östersund del 1

I torsdags åkte vi från Graninge mot Östersund. Vi stannade vid många av loppisskyltarna efter vägen men köpte inte en enda grej! Det var ändå mysigt att stanna här och där och när man svänger av på de mindre vägarna får man ju se mer av landskapet. Jämtland är vackert! Lilla Loppan på bilden nedan var en gullig stuga men vi hittade inget intressant där inne.


Antikvärldens nya app var till stor nytta på vår resa men på vägen mot Östersund fanns bara ett ställe med och det var Näfverede Antik & Kuriosa i Näverede. Tyvärr var det väl mycket antikt för vår smak men lampor och militaria fanns det gott om för den som är intresserad.
Väl framme i Östersund blev det en sen lunch och sedan började vi beta av loppisarna. Loppis på Gården ligger mitt i stan men vi fyndade tyvärr noll där. Även Vingslaget ligger centralt i stan och där fanns en hel del vackra saker inklämda i den lilla butiken men priserna var höga och vi stannade bara en kort stund. Fikasugna som vi var letade vi oss till Frösön för att gå på retrofiket Svenssons Kafé men oj så besvikna vi blev när vi insåg att de hade semesterstängt! Det stod det inget om i annonsen i Antikguiden!


Vi fick vända om för att hitta ett öppet fik men stannade till på Friggeboden först och där fanns mycket spännande att se. En del av det lilla huset är lanthandelsmuseum och resten är loppis med många fina saker. Jag föll för en svart och lila stänkflaska (eller heter det dränkflaska?) men den kostade 150 kr eller nått sånt så den fick stå kvar. Tyvärr fotade jag den inte.


Efter en sen fika längs gågatan gjorde vi oss hemmastadda i lägenheten vi lånat och åt sedan en ännu senare middag ute på stan. Östersund är väldigt fint och det kryllar av neonskyltar! Tyvärr lyckades jag inte fota så många av dem men håll till godo med dessa två!
Imorgon kommer ytterligare loppisrapport från Östersund och då ska jag även visa några fynd! :)

1 kommentar:

  1. Vad synd att Svenssons hade stängt! Där har jag spenderat många eftermiddagar med att äta räkmackor och läst gamla veckotidningar från 40-talet :) De har bytt ägare några gånger men ändå lyckats behålla charmen!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!