15 juli 2011

Auktion blev loppis istället!

Idag skulle vi på auktion i Västby vid Helgumsjön men vi gick bara på visningen och vände sedan om eftersom det inte fanns något vi var intresserade av. Kusin Micke hittade däremot mycket han tänkt bjuda på, bland annat det här björnskinnet. Hoppas han hade god jaktlycka på auktionen :)


Vi stannade istället på några loppisar längs Helgumsjön som vi passerat på vägen dit. På den första hittade vi en låda mer eller mindre intressanta julsaker för 10 kr (som jag fotade tillsammans med fel grejer så den ser ni längre ner i inlägget), ett felfritt och komplett kryddset i teak och keramik från Karl Holmberg för 60 kr (vet någon tillverkare av keramikkrusen?) och två jättefina Sture-tallrikar (Rörstrand) för 20 kr. Det fanns också en drös Sture-djuptallrikar för 20 kr/st men vi blev lite snåla och lämnade dem.Nästa stopp var loppis vid Västbys Auktionskammare och där var det 40% rabatt på allt! Jag hittade en grön Reffla sockerskål (Gullaskruf, Arthur Percy) för 6 kr, en Isi ishink med galler/sil i botten (Gullaskruf, Lennart Andersson) för 6 kr, en bärnstensfärgad glasvas med bubbla i botten för 12 kr (är det Bo Borgström?) och en vit plastskopa från Perstorp, märkt "design Huberth" för 6 kr. Är Huberth formgivaren eller namnet på skopan? Det var en riktigt fyndrik loppis!

Vi gjorde två stopp till men fyndade inget mer. Nöjda med dagen åkte vi istället till badstranden och fikade vår medhavda auktions-matsäck :)

6 kommentarer:

 1. Åh fy! Jag som lider av en fruktansvärd enorm björnskräck höll inte på att kunna läsa vad du skrivit :D

  SvaraRadera
 2. Känner igen den där ishinken :)
  http://enomakakaffekopp.blogspot.com/2011/05/forra-helgens-fynd-halp-med-rengoring.html

  SvaraRadera
 3. Har också en sån ishink med tillbehör. Plastskopan minns jag sen barndomen, en gul som man öste vatten med i stugan.

  SvaraRadera
 4. Keramikkrusen till kryddsatsen tror jag är gjord av Töreboda keramik.

  SvaraRadera
 5. Åh, de där skoporna saknar jag lite.
  De var fasligt bra som matkåsor om man högg handtaget av dem. De kåsor som fanns att köpa var i hårdplast och sprack lätt i ryggsäcken, de där var både billigare och tåligare. Och snygga. :)

  SvaraRadera
 6. Vasen är antingen Bo Borgström eller en Iittala-vas, från i Åseda-gruppen på FB... :-)

  Fina fynd!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!