22 juli 2013

Sollefteåfynd

I torsdags var det ännu en blåsig och halvkylig dag så vi åkte in till Sollefteå. Först gick vi på Lions men hittade ingenting. Vi åkte vidare till loppisen på hundskolan men gick tomhänta därifrån också. Hur man ens kan kalla det loppis med de priserna!!?! De verkar tro att de driver antikbutik i Stockholm! Som kontrast till hundskolan var vårt första besök på Erikshjälpen på gamla T3-området en väldigt positiv upplevelse! Butiken är stor och välordnad, allt är rent och snyggt och framför allt BILLIGT!

Där köpte vi två vackra broscher med plastpärlor och ett halsband med gula glaspärlor.

Vi köpte också en lång smal teakbricka märkt "ÅRY Fanérprodukter", en hållare för mjölkpaketet i teak tillverkad 1976 av en E Sehlin, en glasviking från Pukeberg av Uno Westerberg och en ny skål till brickan vi köpte i Helgum då vi slog sönder en.

En liten gräddsnipa i rollat glas märkt "svenskt hyttglas" och ett Spalje tefat från Gustavsberg av Wilhelm Kåge fyndades också på Erikshjälpen.

Jag gjorde ännu ett fynd som jag snabbt betalade och gömde i väskan så att Mattias inte skulle se. Igår när vi firade 11-år fick han ölsejdeln från Flygsfors i serien Viking av Viktor Berndt som han samlar på. Den här är i en annan färg än de han har sedan tidigare.

Efter gofika och en trevlig stund med släktingar hos mina gudföräldrar åkte vi ner till stan igen och gick bl.a. till City Antik där vi hittade en lampfot i rött från Bitossi av Aldo Londi, en tysk kruka, ett krukfat och ett tefat från Rörstrand med dekoren Sommar.

Rimini Blu men i rött. Är den här lite ovanlig månntro?

Efter några fyndlösa loppisbesök åkte vi hem igen. Sollefteå är verkligen en loppistät stad men man har inte alltid fyndlycka på alla ställen.

I ett av de finaste husen i stan, dvs med en av de finaste neonskyltarna, var det loppis nu. Inga fynd men en fin påse från Sherdins fotade jag iaf där inne.

1 kommentar:

  1. Idag var det en som frågade om en grå rektangulär viking-vas på fb-sidan frågor och svar om retro...tänkte ifall du ville se hur den ser ut :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!