24 juli 2013

Kramfors tur & retur

I lördags fick jag och Mattias en heldag ensamma för att fira att vi varit tillsammans i 11 år! Barnen stannade i stugan med sin mormor och morfar och vi åkte till Kramfors för att beta av loppisarna. Ett bra sätt att fira :)

Vi började med Antik & Loppis i Kyrkdal där vi inte varit tidigare. Massor av grejer men ganska höga priser på det som var fint. Enda undantaget var den här byrån som var väldigt lågt prissatt. 200 kr för en fin teakbyrå, jämfört med 500 kr för ett slitet sängbord på samma ställe. Byrån slog vi till på!I Kyrkdal såg vi den fina reklamskylten från Kanold i Göteborg.


Vi stannade vid flera privat loppisar efter vägen men de flesta var bara slöseri med dyrbar loppisöppettid. På ett ställe i Bollstabruk köpte vi iaf en komplettering till Duralex-samlingen för 5 kr (nu har vi sex små skålar) och Mattias kunde så klart inte motstå vikingaskeppet som är en ljusstake.


Jag kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning vi besökte alla ställen för vi åkte lite kors och tvärs runt Kramfors och Nyland. Vi besökte iaf Antik & Loppis i Kramfors där vi köpte flera fina saker förra året. I år köpte jag bara en sak som jag snabbt betalade utan att Mattias fick se. Det blir en födelsedagspresent som jag sparar till september :)

På Erikshjälpen i Kramfors hade vi goda förhoppningar när vi gick in. De vände dock snabbt när vi började titta på prislapparna. Priserna var höga! Allt var minst 4 gånger dyrare än på Erikshjälpen i Sollefteå! Det enda man kunde fynda var möbler och vi köpte den här fina telefonbänken. Ett nytt tyg på sitsen så blir den riktigt snygg.


En lampa till barnens säng i stugan och en plåtbricka köpte vi också på Erikshjälpen.Ett av mina bästa fynd gjordes också på Erikshjälpen! Inget ekonomiskt fynd alls men den hemsydda klänningen är så fin och passar perfekt på fina fina dottern :) Kul med en unik klänning i så bra skick och sådan kvalité. För så fina saker betalar jag gärna en slant, i detta fall knappt 160 kr.
Vi letade efter Lions i Hammar, Nyland men hittade inte dit. Istället kom vi till ett ställe som hette "Älvans loppis" eller något sånt där den här fina stora burken från A.-B. karamell och chokladfabriken Sonja blev våran för en tjugo. Där fick vi också vägbeskrivning till Lions.


Inga prislappar men bra priser när det var dags att köpslå med herrarna på Lions. En julduk slog vi till och köpte, liksom en glasviking från norska Magnor, en gräddsnipa från Bo Fajans och två tefat med grön rand från Gefle.Ett av sommarens bästa fynd, rent ekonomiskt, blev också mitt på Lions. En solflaska (aurinkopullo på finska) från Riihimäen Lasi av Helena Tynell för 5 kr :)


Någon gång under resan åkte vi mot Lo loppis i Lo. Där fanns mycket snygg retro att kika på men vi köpte inget.Den gula vasen av Bo Borgström lockade men den fick stå kvar.


Kaffepannan från Arabia av Kaj Franck var betydligt mindre än den vi köpte i Helgum men däremot i toppskick. 300 kr.


Efter en hel massa stopp utan fika-/lunchpaus tog vi en snabb kopp kaffe och en macka på en mycket oromantisk parkering bredvid en stor maskin av något slag innan vi åkte ut mot mycket vackrare omgivningar. Målet denna gång var Lenas 1900-tal i Bjärtrå, en stor favorit från förra årets resa. Där fanns som vanligt mycket fint till bra priser.
Vi köpte bl.a. fem kaffekoppar med fat, Tulpan från Gefle av Helmer Ringström.


Två udda koppar, en Aurora från Gefle och en okänd, en liten Terma stekpanna från Gustavsberg och en fin plastbandslindad istång från Ystad Metall köpte vi också hos Lena.


De fem fina ölsejdlarna följde också med efter att Mattias frågat om hon visste varifrån de kom och hon då prutade ner dem till ett så bra pris att det inte gick att motstå. De är för oss fortfarande okända. Någon som vet? Vi har lovat Lena att berätta nästa sommar när vi kommer dit.


Klockan hade blivit över 16 och de flesta stängde. På väg mot Sollefteå igen såg vi att Väjagården fortfarande hade öppet. Vi hade hoppat över dem tidigare eftersom deras priser skrämde oss förra året. De skrämdes fortfarande (exempel: Jonas smörask för 100 kr!) men när en fin Fanett bara kostade 350 och gick att pruta ner till 300 så slog vi iaf till och kände oss nöjda med köpet!


Efter en hektisk loppisdag åt vi sedan en helt fantastiskt god middag på Halstaberget i Sollefteå med utsikt över stan.


När vi körde hem såg vi en loppisskylt som sa ÖPPET. Klockan 19 en lördagkväll! Vi svängde så klart upp vid det röda huset på kullen och till min stora glädje hittade jag dem här fina lampan med en skärm i tipp topp skick. En bra avslutning på dagen!

5 kommentarer:

 1. Vilket bra sätt att fira 11 år ihop. Grattis! Och grattis till fina fynd.

  SvaraRadera
 2. Massa grattis och som vanligt fiiiiiina fynd och massa ögongodis!

  Vad kostade de sex stora färgade glasen, jag söker efter 6st Rio-glas från Reijmyre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du de som stod på en hylla hos Lenas 1900-tal? Kollade tyvärr inte priset på dem.

   Radera
 3. En solflaska för 5:-, helt otroligt vilket fynd!

  SvaraRadera
 4. Vad underbart söt freja är! <3

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!