19 juli 2013

Fyndat i Jämtland

Vad gör man när semestervädret inte riktigt blir som man tänkt sig? I tisdags satte vi oss i bilen och åkte till Jämtland. Det tar inte många minuter från stugan i Graninge i Ångermanland innan man kör över gränsen till Jämtland. Dagen till ära hoppade jag i min nyfyndade klänning från Vasa.


Vi körde mot Bispgården och stannade så klart vid de loppisskyltar vi passerade och köpte några små saker här och där.


I Bispgården åt vi lunch och stannade och beundrade den gamla pappershandeln. Där fick jag ofta bokmärken eller något annat skoj på väg till farmor och farfar som liten. Nu är bokhandeln en kombinerad kiosk och leksaksaffär men våra barn fick gå tomhänta därifrån.


I Bispgården finns också den snygga neonskylten Auto Service.


Målet med resan var egentligen den Thailändska paviljongen som ligger mitt i de jämtländska skogarna. Barnen hade aldrig varit där och vi ville visa dem ett lite annorlunda inslag i den svenska naturen...samt något annat än loppisar :)


Resan gick sedan vidare förbi Hammarstrand och till Döviken där vi hittade en riktigt bra loppis. Några lagom bra loppisar besöktes också innan vi återvände "hem" till Ångermanland igen.

Det här packades ur bilen när vi kom hem.


Två stora IRA burkar, en vas från Gustavsberg av Britt-Louise Sundell, två askfat från Upsala-Ekeby (det bakre av Ingrid Atterberg, det främre för oss okänt) och ett krukfat.
En teburk från "Blue star tea" med en liten flik med gångjärn istället för lock, en stor lila vas från Riihimäki av Tamara Aladin, en brun Pärlan-kopia, en stor gulbrun Bay-vas och en liten plasttomte som är kompis med några vi har hemma.
Sommarens bästa fynd, en gammal Björklöven-mugg! ;)
En Reffla skål (vad har man i den här ihopknycklade modellen?) och ett snapsglas som kompletterar en serie vi har hemma. Mattias köpte sex snapsglas på Graninge Bruk för över tre år sedan men slog sönder just det gröna vid uppackningen. Vilken lycka att nu hitta ett grönt för 1 kr :)Några juldukar och två härligt blommiga gardinlängder köpte vi också.

7 kommentarer:

 1. Länken till snapsglasenblev fel och jag kan inte ändra nu från mobilen! Här är den rätta: http://ljuva50tal.blogspot.se/2010/03/graninge-bruk.html

  SvaraRadera
 2. Oj vad många härliga fynd!

  SvaraRadera
 3. Kombinerad kiosk och leksaksbutik...precis som på den gamla goda tiden...fanns det verkligen inget fynd i butiken?
  Vi brukar alltid tvärnita utanför sådana butiker man vet ju aldrig..gammal lager..gamla prylar som blivit över..eller så kollar man in omgivningen=) oavsett så vinner man på det.
  Fina fynd ni gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä inga fynd där! Det var inget gammalt kvar alls invändigt. Kiosk och spel och leksaker som lego och Petshop! Men utvändigt var det fint.

   Radera
 4. Hei. Så heldig at dere fikk kjøpt tilbake glasset. Også for 1 krone! Jeg har likedan glass og har lagt ut et blogginnlegg om dem akkurat i dag (jeg har en blogg om glass og kopper som jeg skriver på nynorsk, håper du får til å lese det). Angående glassene, så vant jeg dem cirka 1969 eller 1970, så de var nye den gangen. De kom som et sett som var montert i papp. Jeg har naturligvis kastet emballasjen, så jeg kan ikke si noe om produksjonsland eller merke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att se dina glas och höra när de köptes! Här ditt gröna också gått i kras?

   Radera
 5. Vilken trevlig tur och trevliga loppisfynd! Finfina neonskyltar, vad kul att dom får vara kvar.
  Har bara varit vid den Thailändska paviljongen en gång och vilken otroligt kul stilkrock det är med den lilla söta vägen dit och det typiska Svenska landskapet.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!