16 juli 2013

Helgumsjön runt

I lördags var vi uppe med tuppen! Anledningen var det stora loppisracet runt Helgumsjön där massor av boende ordnar loppis. Runt 30-35 loppisar annonserades det för men det var betydligt fler! Kl 9 startade vi!

Vi behövde inte köra många meter mellan inbromsningarna när en ny loppisskylt dök upp! Som tur var hade vi lämnat barnen i stugan med mormor och morfar. Vi hade aldrig kunnat hålla tempot annars!

Vi fick en riktigt bra start på rundan och handlade friskt på många ställen. Det här bar vi ut från ett stopp.

Klockan 12.09 hade vi hållit på i drygt tre timmar och avverkat södra sidan av sjön. (Vi var vid den blå pricken på kartan).

När vi kört över bron till andra sidan tog vi en kort avstickare till Ärtriks Prylbod (på bilden nedan) där vi hittade smått och gott. Sedan fortsatte vi längs norra sidan av sjön.

Bilden nedan visar "Morfars" där en gammal man sålde ut resterna från sin morfars lanthandel. Sina egna gamla grejer sålde han också där, bl.a. sängbordet som står på bron. Det köpte vi.

Efter fem timmar utan varken mat- eller kisspaus var vi ganska slutkörda! Vi hade då hunnit med 40 loppisar! Vi åkte till Långsele för att köpa mjölk och på vägen tillbaka kunde vi ändå inte låta bli att svänga in till loppisen på hembyggdsgården i Örbäck ;)

Imorgon blir det en bildkavalkad då jag ska visa alla fynd!

1 kommentar:

Skriv gärna en kommenter!