10 juli 2013

Loppis i Vasa dag 2

Dag två i Vasa skulle bli dagen att besöka Wasalandia men när SMHI hotade med regn så övertalade vi barnen att det var bättre att skjuta på Wasalandia och istället ägna oss åt Vasaloppia ;)

Vi åkte först till Samaria-Shop på Tjuvskyttegatan 3. Där hittade vi smått och gott och tyckte att priserna var helt ok. När vi kom till kassan avrundades allt nedåt och det var helt plötsligt jättebilligt!


Vasen är italiensk och märkt "8797 Italy". Smörasken är märkt "Cosmoplast" och brickan är omärkt.


Tygerna är en blandning av tygväskor, gardinlängder och stora tyger. Allt på bilden (tre längder av det med grön stor blomma) fick vi för 1 euro! Bara den lilla tygväskan med traktorer var egentligen märkt 0,5 euro.


Nöjda med vår start på dagen åkte vi sedan vidare till det stora lopptorget Oma-Tori på Liselundsvägen 2. Lopptorget har 550 platser och det tog nog minst två timmar att gå igenom allt och då gick vi ändå ganska snabbt! Vissa platser var välordnade och vissa var mer kaotiska. Allt från kläder, porslin och leksaker till verktyg, golfklubbor och kompressorer samsades mer eller mindre bra.


De mindre välordnade delarna av lopptorget såg ut så här!På en hylla långt ner i detta kaos stod en del i nobelservisen inklämd. Säljaren var väl medveten om vad det var och prislappen var hög.Det var mycket som var dyrt på det här stället. Det blir ju lätt så när säljarna ska prissätta sina egna saker. UE-vasen nedan var svårt naggad överallt men kostade ändå 8 euro. Den fick stå kvar.


Ett fynd från Upsala-Ekeby gjorde jag iaf, helt felfritt. Björnen av Anna-Lisa Thomson kostade 3 euro och den är tyvärr (som så mycket annat där!) prismärkt med spritpenna så jag lär inte glömma priset på den i första taget!Mattias köpte en liten vikt till sin lilla samling av sådana och två gamla lastbilar i plast föll han också för. Den ena har sonen lagt beslag på. Jag hittade en fin barnbok på svenska med underbara bilder. "De 9 hundarna" heter boken.


Resans enda två retroplagg köptes också på Oma-tori. Den vita med härligt blå/rött mönster är i storlek 42 och den blå med blommor är i storlek 44. Planen var att båda skulle säljas men den vita fick faktiskt åka några varv i symaskinen istället och nu stannar den hos mig. Mer om den senare...Efter en lunch bestående av hampurilainen och ranskalaiset fick vi ny energi och fortsatte till Wanha Makasiini & Army Shop på Magasinsgatan 1, en armébutik med litet loppisutbud. Vårt enda fynd där blev sex gamla galgar i nyskick.Bredvid arméshoppen hittade vi ännu ett gigantiskt lopptorg vid namn Adam & Eva. Där fyndade vi mest denna dag. En av försäljningsplatserna var, som synes nedan, fylld av retro! De rödvita glasen såg vi även dagen innan på den lilla antikbutiken vi besökte. Riktigt snygga men de fick ändå stå kvar.Med oss hem följde en samling gamla porslinsdjur, katten hamnar så klart i dotterns samling. Hunden är ledsen för han tappade örat när djuren fick vara leksaker på hotellrummet senare på kvällen :(


Den lilla zebran blev också en present till dottern för ynka 0,5 euro.


Två vaser i färgat glas stod bredvid varandra och vi köpte båda. Den brungula är från Ekenäs men den blå är omärkt och jag har inte lyckats luska ut ved den kommer ifrån. Någon kanske vet?


Burken med vackra fåglar är lite bucklig men vi köpte den ändå. Burken var tung och inuti gömde sig massor av gamla knappar!
Mer svenska fynd! Mattias hittade tre Isi glas i den lilla modellen som funkar att ta en finsk lakritsshot i :) (Jag fotade visst bara två av dem ser jag nu.) Han hittade också det fina fatet/skålen från Bo Fajans, ett gult spetsfat i serien Gefyr från Gustavsberg av Stig Lindberg och de röda salladsbesticken i plast.


SPR Kirppis - Rödakorsets loppis på Mejerigatan 9dit vi åkte sedan, gjorde vi bara två små fynd. Tyget med lapptäcksmönster är ett örngott och TV-tranan är gjord i ben.


Sista stället för dagen var SUVI loppis på Paralellvägen 15. "Över 300 försäljningsställen och café" lät bra tyckte vi som fortfarande var ute och loppade fast klockan var över 18. Caféet var dock bara en kiosk och en glassbox med isiga glassar och av de 300 försäljningsplatserna var bara hälften fyllda. Vi hittade inget annat än en kjol till dottern.

Efter en galet lång loppisdag återvände vi till hotellet och svidade om och kl 21.30 satt vi på italiensk restaurang med två små barn :)
Nästa dag gjorde vi Wasalandia!

3 kommentarer:

 1. Va mycket fynd ni gjorde i Vasa, kul! Blir lite avundsjuk på galgarna, tycker sällan man gör nå fynd just där på army shop. De har ganska höga priser tycker jag. Ni va inte till Jupiter? Det ligger mittemot röda korset. Det är min favorit, det är också en sån loppis som man ger bort saker till, som röda korset. Så där brukar jag alltid fynda något. har hittat mina finaste teak-möbler där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns massor av galgar och vi köpte bara 6 st så skynda så finns det kanske kvar några :) 1 euro styck kostade de.
   Vi var på Jupitet dagen efter för det var stängt den här dagen. Fyndade inget speciellt men så lite fina grejer, bl.a. ett snyggt sideboard.

   Radera
 2. Vilka fynd och vilka ställen..inte illa..och en rysk eller möjligtvis DDR tillverkad plastlastbil=)
  Kan aldrig bli fel....
  Och Stig Lindberg fynd!! inte illa

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!