14 juli 2013

Fyndat i Ö-vik

I onsdags åkte vi ner till stugan i Graninge. Resan tog som vanligt hela dagen! Vårt enda mål var att hinna till Österforse innan kl 18 men det är en senare historia. Vi hade planerat att först avverka loppisarna i Ö-vik och där stannade vi några timmar. Tyvärr slösade vi tid på att leta upp ställen som var nedlagda eller stängda men tre öppna loppisar blev det iaf.

Först besöktes Röda Korsets ganska stora butik i stan där vi hittade ett litet fågelpar av Tore Borg med texten "Nygifta". Att gömma undan för framtida bruk kanske... Ett fint fynd var fatet med vikingaskepp från Gabriel för ynka 25 kr. Den blå vasen känns bekant men jag vet inte varifrån den kommer.

Nästa ställe som förärades ett besök var loppisen i hamnen. Där hittade vi två fina IRA-burkar och en vas från Bromma.

Sista loppisen vi hann med innan alla stängde runt kl 16 var PMU i Gullänget. Där hittade jag en stor vas från Ekeby av Vicke Lindstrand för 25 kr! Den har iof en nagg i botten samt ett borrat hål (som är igenpluggat) som skvallrar om att den en gång har använts som lampfot. Den var ändå ett bra fynd!

Tre helt felfria tallrikar från Gefle med dekoren Pergola, två krukfat i en lite större modell, två brungrå glas och en barnbok från 60-talet med samlade sagor och fina bilder köpte vi också där.

Liksom en halvfull förpackning med lååååånga smaaaaala ljus i oranget!

Efter vårt besök i Ö-vik rullade vi raskt vidare och kom fram till Österforse och "Ica-Konsum" en stund innan stängning. Vi var sugna på att se om några fina grejer som vi lämnade där före midsommar fanns kvar... Fortsättning följer.

2 kommentarer:

  1. Ira burken är ju bara så fin!!!

    SvaraRadera
  2. Den lilla blå vasen på översta bilden kommer från Haldensleben i Östtyskland. Älskar själv denna serie :-)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!