25 juli 2013

Loppis och auktion i Långsele

Vädret började sakta likna sommar och eftersom vi inte varit på en enda sommarauktion lurade vi i söndags med oss barnen att fika i Långsele. Fika på auktion! På vägen dit stannade vi på en loppis i f.d. Högbloms Blommors lokaler. Det var bara resterna från lördagens loppis kvar men i hittade ändå den lilla björnen från Syco, assietten från Arabia men dekoren Faenza...

En tallrik och en assiett från Gefle men dekoren Agneta...

En ugnsform från Lidabruk med dekoren Harlekin, en Fazer ananasbruk, en oöppnad teburk med ryskt te och två ljusstakar med vikingamotiv som Mattias föll för när han fick höra att de tillverkats på metallgjuteriet i Örbäck.

Vi åkte sedan till auktionen i Trollskogen i Nässe, Långsele. Ett dödsbo vad jag förstod. När vi kom hade de hållit på i tre timmar. Vi kikade lite på grejerna, såg en rolig stol och några få intressanta grejer som stod kvar på borden inne. Vi köpte fika och satte oss på några uppradade sparkar som ännu inte gått under klubban och njöt av sol och bonnauktion.

Barnen ville helst åka hem men vi ville stanna en stund till så vi mutade dem med mer läsk :) Till slut hade vi väntat och väntat och väntat så länge att vi bara inte kunde åka hem utan att ha försökt få med oss något hem. Auktionsutroparen, "Leffe från Hudik", har fått sitt första och sista besök av oss. Han försökte in i det sista klämma ur en tia till ur varje rop. Han visade VARENDA grej i lådorna! "Här är en tesil och när är hållaren till tesilen. Här är en kastrull och här är visst locket till kastrullen och se där, det passar!" När han plockade upp ett pussel och började leta på kartongen vilken ålder det var avsett för började vi bli rädda att han skulle lägga pusslet för att se om alla bitar var kvar. När någon ropade "20" för att snabba på det hela svarade han bara "vänta nu, vi måste ju först se vad som finns i lådorna." Det hela kändes till slut som en dålig komedi som med ens blev lite roligare när en kaffekanna som jag väntat på ÄNTLIGEN bars fram. Ännu bättre blev det när den blev min för 60 kr. Wasa från Rörstrand helt i nyskick!

Sedan fortsatte auktionen tyvärr på samma tråkigt segdragna sätt och klockan började närma sig 18.00. Någon bad att han skulle ropa ut lite av möblerna som stod på sidan och han gjorde det. Till slut bars stolen vi var sugna på fram av någon som "väntat hela dagen på stolen".

Det var ännu fler som väntat på stolen och vi fick den inte så vi styrde mot pizzerian i Långsele. Klockan var över 18 och det fanns mycket kvar att ropa ut i Trollskogen. Vi som är vana med John Kellys snabba, roliga auktioner där man får vara på hugget och måste vara på visningen för att veta vad man ropar på! Leffe från Hudik går inte hem hos oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommenter!