18 juli 2013

Fynden från Helgumsjön

Så till fynden från vår runda runt Helgumsjön. 40 loppisar på 5 timmar och väldigt bra priser! Jag visar alla fynd huller om buller :)

En av många små brickor, här en illgrön med handtag, tre bubbelglas, en sejdel med viking från Elme av John Käll (tillverkades 1960-65), en Karneval djuptallrik från Rörstrand och en uggla som är en sparbössa.

Två porslinsrådjur, en liten ugnseldfast såssnipa (?) Bohus från Gustavsberg, ett blått dricksglas och en lampfot i blått glas. Någon som vet var den kommer ifrån?

En ljusgul plåtbricka, två ljusgula helt omärkta tekoppar med svarta fat (tyvärr två olika modeller på faten) och en snygg vas från tyska Strehlas. Kopparna vore kul att få identifierade.

En orange plåtbricka, tre saftglas, en liten gul Kold-burk och en plastbandsburk.

En Opal tallrik från Gefle av Helmer Ringström, en tysk hänkelvas, en motorcykel i plåt, en sverigegubbe som är en sparbössa och en bräda med hängare i blått glas.

En kaffepanna av Kaj Franck för Arabia, en Solöga ljuslykta från Reijmyre och fyra saftglas.

Plåtburkar! Ögoncacao, Co-op te och Imperial thé.

En blommig stolsdyna, ett brickband med äpplen, en blommig traktörpanna och en underbar kaffepanna, Lotus från Cathrineholm av Grete Prytz.

Ännu en plåtbricka (!), en Ekeby blomkruka Ann för Turitz & Co, två gröna glasburkar och en Fazer ananasburk.

Kors i taket, en plåtbricka till! :) Ett bild-domino, en pip-kattleksak och en kanin av Tore Borg som tyvärr är naggad.

En bricka i teak, en blå glaskatt, en fönsterlampa med hänge i teak och mässing och ett fat i serien Rött Band från Upsala-Ekeby av Hjördis Oldfors. Tyvärr någon liten nagg på fatet men för 15 kr köpte vi det ändå.

Ännu en teakbricka och fyra koppar från Staffordshire, England.

En löpare med färgstarka blommor, en tysk karott märkt "FREIBERG CORDOflam" och en rolig plastleksak i form av en clown.

En grön väska (bilden gör den inte rättvisa!), en stor plåtburk som en gång innehållit Nisses lakritsbåtar, ett grytunderlägg i form av en uggla, två förpackningar långa smala ljus och ett brunblommigt tyg som låg i en gratislåda.

Plåtburken i närbild

Tre snygga löpare, alla var prydligt upprullade på rullar så att de förblir fina.

Närbild på favoritlöparen.

Närbild på löparen/bonaden signerad B. Wiklund.

Ett fint sängbord i teak, en blommig kastrull, en Thebe skinkgaffel och en del av salladsbestick i orange plast.

En ganska stor teakspegel (som jag råkade ställa uppochner på fotot) och en Rapid mattsopare :)

Ett förkläde med matchande grythandske, en gammal Twist-burk, en teakbricka med glasskålar (den var komplett men en gick i kras i bilen) och en drös bestick med skaft i bakelit och teak samt en svampkniv.

Fyra gardinlängder i ett helt fantastiskt tyg som inte gick att fånga på bild. Tänk er klargul botten!

Dagens dyraste, som ändå inte ruinerade oss, var en snygg lampa med plåtskärmar i två gröna nyanser. Vill gärna veta var lampan kommer ifrån?

Och det sista fyndet jag har att visa, sex tallrikar och en assiett med den är fina dekoren från Rörstrand. De har redan börjat användas här i stugan. 20 kr för dem alla :)

Ja det var allt!

6 kommentarer:

 1. Hallå!

  De där limegröna brickorna kan du packa ner i mitt mattpacket så småningom :-)

  De gula kopparna med svarta fat är Gefle AU-modell i Tunisglasyren. Jag har ett par tv-fat med den koppen som är då i ett halvformat mellan te- & kaffekopp :-)

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj! Va många fina fynd! Va många plåtbrickor speciellt, va får man betala för dem?

  SvaraRadera
 3. 5-10 kr kostade brickorna :)

  SvaraRadera
 4. HERRE. GUD. Så mycket fynd, så mycket fina saker! :D Fick nästan lite ont i ögonen, fina-saker-överdos :D Grattis till finfina fynd! :)

  SvaraRadera
 5. Hej Vilken trevlig blogg
  Detta är ju ett äldre inlägg jag "snokar runt på" !
  Du frågade om lampan,bilden för mej är lite missvisande för att ja skulle kunna hjälpa dej.
  Skulle du vilja vara snäll å ta en bild där du vinklar upp lampan lite så man ser den under ifrån sas.
  Det finns en mycket känd Dansk designer som heter Paul Henning han gjorde på 50-60-talet en lampa som han satte sina initsejaler på ,PH-lampan kallad.
  Den gjordes sedan i en massa efter konstruktioner som inte ALLS blev snygga.
  Kan gissa att ni har köpt den som en PH-lampa men tyvärr har du blivit "snuvad på konfekten"..... Den har aldrig gjorts i grönt,vad ja vet....?
  Men om du tar en bättre bild under ifrån å ÄVEN ovan ifrån vid "sladdfästeklumpen",så ska ja se om ja inte ska kunna tala om för dej va det är för lampa du har köpt.

  Meila mej hjärna en bild till:emmastrumpel@bredband.net

  Få man fråga va du gav ?

  Mvhl Emma i Kalmar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma!
   Jag har full koll på Paul Henningsen och äger en PH5. Köpte lampan för 100 kr för att den var snygg och inte i tron om att det var någon dyr designlampa ;) Den är inte alls lika PH! Men det skulle ändå vara kul att veta var den kommer ifrån. Gammal är det helt klart!

   Radera

Skriv gärna en kommenter!