31 juli 2012

Långseleloppis & Helgums Hembygdsgård

Nu är vi hemma från två veckors fyndletande (och semestrande) i Graninge men jag har ännu inte hunnit visa er alla fynd!

I fredags åkte vi till Långsele och gick på en tillfällig loppis där allt var billigt men det fanns mest "skräp". Några fynd gjorde vi iaf och betalade ynka 32 kr för dem.

Syltburken är från Deco Helsingborg, kastrullen med lock är Limbo brun med fiskdekoren från Rörstrand. Hade det varit den blå varianten hade den varit ännu bättre men den bruna är ganska fin den också. Skålen är en liten Duralex som får ansluta till de fyra vi har hemma.

Vi fördrev sedan tiden med att köra en omväg till Helgum och titta på djur längs Helgumsjön medan vi väntade på att Helgums Hembygdsgård skulle öppna. På loppisen där tittade vi en och annan intressant grej för totalt 90 kr.

Barometern fungerar tyvärr inte, den visar mellan "ostadigt" och "regn" trots solsken ute. Det hade varit roligare om den fastnat på "vackert". Termometern fungerar iaf ganska bra.

De tre assietterna heter Spets och kommer från Gefle. Det gör också de tre tallrikarna, i väl använt bruksskick, Neptun av Dorothy Clough.

Helmer Ringströms Safari (Gefle) och C-H Stålhanes Carmen (Rörstrand) har båda nagg men de var gratis så tack tack, någon kan alltid ha nytta av dem ändå. Den orangea nötknäckaren bör vara 70-tal.

Ljusstaken i glas och trä är från Nybro glasbruk.

Och till sist dagens bästa fynd! Askfatet kostade 10 kr och var helt i toppskick. Under satt ett rött tyg fastklistrat och när jag tog bort det när vi kommit hem döljde sig, ganska väntat, djupstämplat UE Sweden. Efter mycket varmvatten och skrubbande fick jag bort klisterresterna. Mari Simmulson har gjort askfatet som har nummer 7006 M i serien India som också innehåller en skål, ett fat och tre vaser. Serien fanns i produktion 1967-69.

På kvällen var vi bjudna på trevlig pch god middag hos moster Kecke och Håkan och då fick jag det fina Bimbo tefatet i present :) En fyndrik dag!

6 kommentarer:

 1. Vet inte vad det är med alla dessa snygga barometrar. Köpt flera, ingen har fungerat.... Köpte en digital väderstation till slut!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en sån har vi också men den är allt annat än snygg ;)

   Radera
 2. Snygg MS fat! Ja, det andra prylarna var inte så tokiga de heller...;-)

  SvaraRadera
 3. ÅH!
  Har inte sett röd Neptun förut - har de gula hemma och älskar dom :)

  SvaraRadera
 4. Jag har fått lära mig att de ska ställas in efter höjden över havet där man bor .Så det finns chans att era barometrar funkar !

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!