26 juli 2012

Rossö Antik & Lenas 1900-tal

På vår fortsatta loppisresa i söndags blev det mycket porslin!

Vi stannade först på Väjagården där Ådalens auktionsverk har loppis men hittade ingenting. På väg mot Lasses Antik & Loppis i Nyland såg vi en skylt mot Rossö Antik så vi tog en avstickare från resplanen och hittade ett ställe fullpackat med grejer. Äntligen hittade barnen massor av leksaker så vi kunde kika runt i lugn och ro. Så lugnt som vårt pressade tidsschema tillät...

För 53 kr gick vi med oss en vit kruka med nagg, (Ekeby?) tre importerade kaffefat, en Cirrus tallrik (Berit Ternell, Gefle), en röd Ruter tallrik (Helmer Ringström, Gefle) och ett Morning fat till frukostkopp (Gustavsberg).

Resan gick vidare mot Lasses där vi lyfte några dyrgripar, tex en röd Bregerkanna för 1400 kr, men insåg att vi inte skulle fynda något så vi fortsatte. Lo loppis i Frök hade tyvärr stängt men två grannloppisar var öppna. Tyvärr fyndade vi inget förutom ett pussel till dottern och tiden bara rusade iväg. Jag ringde Lenas 1900-tal som ligger granne med Box destilleri i Bjärtrå för att höra om hon hade öppet och det hade hon. Där stannade vi länge! Den mycket trevliga ägarinnan Lena berättade att hon inte kunde lämna en snygg servisdel hon hittade på loppis och art hon samlade på alla dekorer! Jag känner igen mig lite i det ;) Till slut blir utrensning nödvändig och Lenas överblivna grejer var väldigt roliga att rota runt bland. Jag tog några foton hos Lena.

Vi hoppas att Lenas 1900-tal håller öppet även nästa sommar. Då ska vi passa på att besöka Box destilleri också när vi ändå är där.

Vi spenderade 220 kr hos Lena och fick brickan med dess innehåll med oss. Brickan är troligtvis norsk och helt suverän att bära ut kaffet på, eller som i detta fall att bära loppisfynden på.

Jag blev väldigt lycklig när jag hittade fyra assietter och en tallrik med dekoren Palace (Berit Ternell, Gefle). Min samling blev äntligen en samling på riktigt. Fortsätter det kan jag nog duka med dem snart.

Den snygga koppen är tysk, från Freiberger. Blå Eld djuptallriken (Hertha Bengtson, Rörstrand) har tyvärr en minimal nagg men vi fick den gratis så vi gråter inga floder över det. Assietten under är en Majlis (Helmer Ringström, Gefle).

Öronclipsen har jag använt nästan dagligen sedan jag köpte dem! Väl investerade 5 kr :)

Det var slutet på söndagsresan men vi har fyndat mycket mer sedan dess! Jag hinner knappt med att diska, fota och blogga. Vi ska ju semestra lite också :)

3 kommentarer:

 1. Mycket fina fynd! Den där Bellis karotten skulle jag nog ha haft svårt att lämna dock :)

  //Therese

  SvaraRadera
 2. Du har inget nr eller andra kontaktuppgifter till Lenas 1900-tal?
  // Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes nummer stod i Retro med sommarloppisguiden.

   Radera

Skriv gärna en kommenter!