25 juli 2012

Antik & loppis i Kramfors

Måndagen fortsatte. Guidade av Ann-Kathrines Ångermanlandstips från senaste Hus & Hem Retro betade vi av så många loppisar vi hann med i Kramforstrakten.

Vi började med Antik & loppis i Kramfors och där hade vi tur att få komma in eftersom det egentligen var stängt. En dam i en bil utanför berättade att hon "lurat" dit sina vänner till den stängda butiken men då hade en man tittat ut genom ett fönster i huset och sagt att han kunde öppna för dem. Tur för dem, tur för oss och tur för ägaren som fick flera betalande kunder på sin stängda dag.

Några av dagens bästa fynd gjorde vi där. Inga ekonomiska fynd utan fynd som gör en glad! För 300 kr fick vi detta + ett rosa pärlhalsband till dottern.

Den bärnstensfärgade vasen är från Åseda. Kaffekannan är från Norge och vi har lyckats tyda den slitna etiketten samt märkningen under till IloVan. Efter lite googling har jag hittat information om företaget som var verksamt mellan 1922 till 1968. IL betyder eld, O betyder och, VAN betyder vatten. Eld & Vatten alltså, grunden till kaffekokning :) Kannan kommer att passa utmärkt i vårt kök och till att servera kaffe i Prisma-kopparna.

Här är en äldre reklametikett för IloVan.

Den handmålade träljusstaken och jordgubbarna (?) på burken matchar oförskämt bra! Eller är det såna där blommor som farmor och farfar hade i sin trädgård? Jag vet inte vad de heter...

Burken! Den vackra burken som jag förälskade mig i så fort jag såg den. Prislappen på 90 kr skrämde mig inte. Jag älskar min burk! Nu drömmer jag om att ställa den i stringhyllan i mitt retrokök. Det lär dröja...

Vi fortsatte loppandet runt Kramfors. Jag återkommer om det...

5 kommentarer:

 1. Verkligen fin burk! Klart man ska köpa även om det inte är loppispris när det är något man verkligen vill ha!

  SvaraRadera
 2. Ilovan - vilket trevligt namn på en underbar kanna. Blommorna din farmor hade heter kanske "Japanska Lyktor"....

  SvaraRadera
 3. En mycket fin kanna! Bullig - röd - svart. Retro-glädje :) Hoppas att den ska ge dig många trevliga kaffestunder.

  SvaraRadera
 4. Supersnygg burk och den passade verkligen perfekt med ljusstaken! Det är så kul att göra sådana köp som man vet att man kommer bli glad av att se därhemma lång tid framöver. :)

  SvaraRadera
 5. Burken är ju hel-läcker och ljusstaken till blir ju bara så bra... Ser fram emot vad du mer hittat. Gjorde själv en runda där omkring å irriterade mig på att många av loppisarna var stängda. En del stängde tidigt, en del öppna sent å en del var bara stängda... Svårt att va på loppisresa då?!??

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!