24 juli 2012

Ännu en runda - första stoppet Viksjö

Söndagens runda började vi med lunch vid Västanåfallet och sedan ett besök på den stora loppisen i Viksjö.

Skörden från vår första anhalt blev detta. 230 kr kostade kalaset.

Lampskärmen är helt underbar tycker jag! Jag önskar att vi hade någon bra plats för den hemma. Jag ska försöka fundera ut var vi ska hänga den men kommer vi inte på något så får någon annan bli lycklig ägare till den på Retromarknaden.

Tillbringaren från Gefle har namnet Marina. Den är finfin utvändigt men brun inuti. Bakpulver och maskindisk fungerar inte men vi ska försöka få den ren. Tips?

Isi ishinkarna, en stor och en liten, har båda kvar "silen" i botten. Reklamaskfatet från UE har man sett med ett flertal olika företags logotyper i botten. Ofta kostar de på tok för mycket men det här var billigt så jag kunde inte lämna kvar det. Palmer Lindberg sålde maskiner och verktyg och firman fanns bl.a. i Sundsvall, knappt fem mil från fyndplatsen.

Tekopparna med det lustiga namnet Tähti är från Gefle och är i mycket fint skick. LP-skivan med "hawaii-musik" fyndade Mattias, The Waikikis heter gruppen.

Kold-burken var skriven på med spritpenna men det trollade vi bort med lite kemiskt ren bensin :)

Efter Viksjö körde vi en liten krokig väg, där jag och dottern spejade efter och räknade hästar, hela vägen till Kramfors. Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Viksjö loppis är verkligen en höjdare-där kan man hitta ALLT!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!