23 juli 2012

Graninge Bruk & Sollefteå

I lördags började vi dagen på Graninge Bruk hos kusin Micke & hans Solan. Efter att ha kikat runt och shoppat loss hos Micke tog vi en fika hos Solan i det helgöppna kaféet. Hon påpekade att vi fick skynda på om vi skulle hinna till Systembolaget i Sollefteå eftersom de stänger kl 14 på lördagar och vi skulle köpa skumpa för att fira vår 10-årsdag! Vi ilade iväg mot stan och hann dit i tid, vi hann tom med två loppisar innan ;)

Några bilder från Graninge Bruk Antik kommer här!

I Sollefteå blev det en sväng till loppis och bakluckeloppis på hundskolan pch ett besök på City Antik. Totalt 20 kr gick åt. Vi gick sedan till Antik & Kuriosa för att köpa en burk som jag ångrade att jag inte köpte sist men de hade stängt kl 14 så den burken får jag försöka lägga vantarna på senare. Vi turistade istället med en varmkorv mittemot stängda Kupan och den snygga neonskylten vid Bergs Ur och åt sockervadd på Ungdomens dag i parken.

En tripp upp till Halstaberget för att kika på utsikten blev det också innan vi åt en god middag på restaurang, åkte hem och lade barnen och sedan korkade upp champagnen :)

Fynden från Graninge Bruk ser ni här, 300 kr jämnt! Lampan känner ni igen från miljöbilderna ovan.

Den mörkröda krukan är omärkt, kanske vet någon mer om den? Fatet är ett femkronorsfynd från City Antik.

Det stora rosariumet är tungt och väldigt kitchigt! Kannan är från Ditmar-Urbach, Tjeckoslovakien. Jag har en liten karott med lock med samma rosor med den är sprucken och naggad, kannan är däremot i toppskick!

På hundskolans loppis och bakluckeloppis köpte jag två krukor. Den bruna till vänster är från Steninge och heter Ruta. Den till vita har bara en nummermärkning och jag tror att den också är från Steninge.

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga fynd! Krukorna var supersnygga!Grattis på 10årsdagen!

    SvaraRadera
  2. Grattis till 10 år! Kattaffischen var spektakulärt cool.

    SvaraRadera
  3. Finfina fynd och grattis :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!