13 juli 2012

Umeå Retros första sammankomst

För en tid sedan startades en Facebookgrupp med namnet Umeå Retro. Mikael från Holmsund tog initiativet och från början var vi bara några få tappra själar gruppen har växt snabbt och idag är vi 67 medlemmar. Tanken är att vi ska nätverka, tipsa varandra, byta kunskap och sälja/byta grejer med varandra. Alla i gruppen bor i Umeåtrakten eller har nära anknytning till Umeå. Vi har den senaste tiden planerat en Retromarknad som kommer att äga rum söndagen den 9:e september på Obbola Folkets Hus. Där kommer några av oss i gruppen att sälja prylar från 50-, 60- och 70-talet och vi hoppas så klart att det blir succé!

Igår kom några av gruppens medlemmar (och småknoddar) hem till oss på fika och prylbyte. En av anledningarna till detta var att jag och Porslinsbloggen-Benny äntligen hade matchat våra semesterscheman så att vi var på samma plats vid samma tidpunkt! Benny har som infödd Västerbottning och gammal Umebo en given plats i Umeå Retro-gruppen.

Benny, Andreas & Malin. Kaffe i Prisma så klart :)

Han kommer att sälja på distans på vår retromarknad och hade därför med sig tre banankartonger med prismärkta grejer som vi tillsammans ska sälja åt honom. Självklart dukades fikabordet raskt av och de verkliga godsakerna plockades fram. Det vändes och kändes på allt och många frågor ställdes till det levande uppslagsverket ;) Också Mikael hade med sig en låda med finfina saker som vi fick tjuvkika på. Det är inte varje dag man har kvalitetsloppis hemma på köksbordet!

Andreas & Mikael spanar in sortimentet

Benny visar upp en Groblad från Gefle

Colorado ölbägarna mitt på bordet lade Andreas beslag på direkt

Av någon outgrundlig anledning växte högen av saker som fick stanna kvar hos oss istället för att hamna i lådorna till Retromarknaden. Vad jag köpte visar jag en annan dag.

Malin har tagit på sig uppdraget att fixa snygga skyltar till Retromarknaden och hon visade upp vad hon åstadkommit. Jag är imponerad! Det här kommer att bli bra :) Boka in söndag 9:e september!

8 kommentarer:

 1. Ölbägarna har samma färg som Colorados limegröna, men de tillhör inte serien.

  SvaraRadera
 2. Kul att dra igång retromarknad!

  SvaraRadera
 3. Vilken kul idé, och så många ni har blivit.
  Stort lycka till med marknaden.

  SvaraRadera
 4. Kul!!! Ska bli kul att se dina inköp!

  SvaraRadera
 5. Vilket roligt initiativ! Jag har varit med en gång i Sthlm när Benny plockade upp sina lådor...mycket fint i dem. :-)

  SvaraRadera
 6. Så roligt! Hoppas på många bilder från er retromarknad, för oss stackare som inte kan åka dit.

  SvaraRadera
 7. Vad kul och önskar er lycka till med er Retromarknad :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!