18 juli 2012

Resan mot Ångermanland

I måndags åkte vi ner till stugan i Graninge. Streckan är drygt 24 mil och det tog oss ca sex timmar att komma fram. Anledningen till den långa restiden stavas så klart LOPPIS! :)

Vi började med att besöka Olofsfors Bruk med loppis och byggnadsvårdsbutik. På loppisen hittade vi ingenting men på byggnadsvårdsbutiken köpte jag en dunk linoljesåpa (som jag hört så mycket gott om) samt två nytillverkade ticka-beslag, såna där fejktickor ni vet.

Från Olofsfors körde vi mot Lögdeå till en liten loppis- och antikbod. PVn var till salu till okänt pris men vi nöjde oss med två delar Thebe, smörkniv och gaffel, för totalt tre kronor.

Efter en sen lunch på Ava camping stannade vi på svenska kyrkans loppis i Grundsunda några mil norr om Ö-vik. En barnbok från 50-talet för en femma blev mitt enda fynd.

Bokens bilder är helt fantastiska och de roliga texterna rimmar.
"Pappa säger: Passa på varenda dag
och ta på landet DJUPA ANDETAG.
-För här är luften, säger pappa, hälsosam.
Och inte (som i staden) full av damm.
Nu ANDAS vi om dagen, vill jag lova!
Gör bara uppehåll om natten för att sova."

Innan vi nådde Ö-vik blev vi glatt överraskade av att se en loppisskylt vid Strömsknallen. I ett stort garage/lagerlokal inne på gården fanns en väldigt välordnad loppis med rena fina saker och bra kvalité. Jag köpte två ovala ramar för 30:-/st.

Loppisen i hamnen i Ö-vik blev enda stoppet där innan vi vek av in i landet. Mattias köpte en skivback men annars fanns inget intressant där.

Strinne blev vårt sista loppisstopp för dagen, där hittade vi en loppis som vi inte besökt tidigare. Vi köpte fyra blomkrukor från Steninge formgivna av Signe Persson-Melin, ett vackert tyg (någon vet kanske nått om det?) och en röd papperskorg i plast som inte kom med på bild.

Till barnens stora glädje åkte vi sedan till stugan. Idag var vi på onsdagsrunda i Sollefteå med omnejd och då slapp barnen följa med :) Dagens fynd visar jag imorgon.

4 kommentarer:

 1. Ahh så fina krukorna av Signe är! Tyget med...om ni är i övik så rekommenderar jag ett besök på Pingstkyrkans second hand i Gullänget.

  SvaraRadera
 2. krukorna blev jag avis på, superfina!
  Tyget är även det riktigt läckert.

  SvaraRadera
 3. Det må være fantastisk å kjøre fra loppis til loppis. Stoffet var bare helt fantastisk. Kos dere på ferie. D

  SvaraRadera
 4. Synd att du inte va till syrrans " bakfickan" på Ö-viks Auktionsverk. Hon öppnade i Onsdags efter att ha stått still i 6 år... Alla priser va oxå 6 år gamla och allt 50-60tals prylar gick första dagen till priser anno 2006...till stor glädje till de som hittat dit.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!