06 februari 2012

Söndagsfynd från Nolia

Det tillhör inte vanligheterna att jag hänger på låset på en loppis men i går stod jag faktiskt i kön några minuter innan öppning på Nolia. Det gav iaf lite utdelning!Den ovala ramen kostade en femma och var ett bra fynd eftersom jag letat just ovala ramar.
Den lilla katten i porslin är brun med röd/oranget mönster på ryggen. Den har en liten nagg på ena örat men jag prutade ner den till en femma.
Ljusstakarna från Friedel Ges Gesch är en fin tillökning till familjen, 40 kr gav jag för dem.


Tre fat för 15 kr rotade jag fram ut en låda, det bakre är Hyacint från Gefle (Arthur Percy, 1956-76) och de två främre är okända från Rörstrand. Koppar till dem efterlyses!


Krukorna från Ekeby kostade 60 kr och var ett jättefynd! Den till vänster heter Risto och den till höger är tillverkad för Turitz & Co. Båda formgivna av Hjördis Oldfors? Den till höger är iaf det vad jag vet. Primulan som sitter i ena krukan följde dock inte med utan den köpte jag på Ica. Jag ÄLSKAR primulor i alla dess former, nu gäller det bara att hålla den vid liv till i juni då den kan flytta ut till sina kompisar i rabatten. Vårkänslorna blossade upp trots att helgen bjudit på temperaturer runt -27!


En liten Aladin från Höganäs köpte jag av en kompis syster som tillsammans med min kompis hade bord där. Den ska jag nog inte behålla men den kan vara bra att ha som byte om inte annat.


Hela kalaset gick loss på 135 kr. Som hittat! :)
Med mig hem från Nolia fick jag också lite småsaker till barnen och efter ett besök hos mamma och pappa blev vi ännu mer fullastade vid hemresan. Vad jag fick med mig därifrån får ni se senare!

13 kommentarer:

 1. Jättesnygga fynd! Och ljusstakarna i blått, vad roligt! Nu börjar du få en snygg samling.

  SvaraRadera
 2. Ja det var extra kul att hitta dem! Men just nu står de på radiomöbeln i vardagsrummet utan sina kompisar. De passar så bra mot nya tapeten ;)

  SvaraRadera
 3. Vad kul med ljusstakarna, för att inte tala om krukorna! Jag skulle ha varit jättenöjd :)

  SvaraRadera
 4. Härliga fynd! Gillar krukorna!!

  SvaraRadera
 5. "risto" hade jag inte tackat nej till om jag hittade! fina fynd. jag brukar inte heller hänga på låset, men det händer. :)

  SvaraRadera
 6. Vi hänger alltid på låset men det har ändå varit klen utdelning sista tiden.
  Krukorna är mycket fina. Den till höger påminner om city tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Ibland kan det löna sig att vara låshängare, har själv tröttnat på att bli armbågad. Fina fynd.

  SvaraRadera
 8. Jättemånga och fyna fynd :) Grattis!

  SvaraRadera
 9. Det lönar sig att gå upp tidigt! Ekeby-krukorna är så jäkla snygga och du fick ett fint tillskott till din samling med tyska ljusstakar också! :)

  SvaraRadera
 10. Riktigt fina fynd du har hittat :)

  SvaraRadera
 11. jag har också de där Rörstrandsfaten, med tillhörande koppar till några! ville bara visa att kopparna är lite annorlunda än faten, så du vet vad du letar efter (de har inte blomdekoren)

  http://designkarameller.blogspot.com/2009/09/loppiskoppar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo just ja, Benny (Porslinsbloggen) har visat mig dem på Facebook. De är fina, lyckos dig ;)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!