25 februari 2012

Mina favoritljusstakar

Dags för bloggutmaning igen! Denna gång är det Stefan från bloggen H55 som utmanat oss andra retrobloggare att visa våra favoriter bland ljusstakar och ljushållare. Jag visar dem som står framme just nu som är dem jag gillar lite extra mycket!
Först ut är mina två par stora plastljusstakar från Friedel Ges Gesch. De blå står på radiomöbeln i vardagsrummet och de lila står på köksbordet. Jag vet inte mycket om dem men jag tror att de är från 60-talet och jag vet att de är tyska. Jag har den mindre varianten i rött också men de kom inte med på bild idag.

Till mina absoluta favoriter hör Pärlan från Reijmyre och speciellt i denna röd/orangea färg. När de lyser slår de de flesta andra ljuslyktor med hästlängder! Dessa fick jag, tillsammans med en lila, i present från Benny på Porslinsbloggen för längesedan. Jag har nyss köpt tre till från honom som tyvärr fortfarande ligger på kiosken och väntar på att bli hämtade. Dem visar jag senare.De vackra träljusstakarna i retroutförande är nya och köpta på Lagerhaus men de är så vackra så jag visar dem ändå. De har stått framme i flera år!Nästa gäng träljusstakar är från Hemslöjden i Borås och dem köpte jag tillsammans med fem till från Jan på bloggen Form55. Jag har också två gula som tillhör favoriterna.Tre Snöbollar står på en högtalare i vardagsrummet. Svenskare än så här blir det inte och jag blir jag aldrig leds på dem! Från Kosta Boda formgivna 1973 av Ann Wärff.Det var allt för denna gång! Kolla runt hos de övriga som bloggat om ljusstakar idag. Länkar till retrobloggare finns i min favoritlista till höger.

8 kommentarer:

 1. Så många fina ljusstakar. Jag lade bara ut en som jag hade fotat nyligen för att lägga ut. Resten får komma senare hos mig.

  SvaraRadera
 2. Fin fina ljusstakar. Gillar också dem från Hemslöjden.

  SvaraRadera
 3. Kan hålla med dig om Pärlan. De ger ett härligt myspys sken. Snygga ljusstakar!

  SvaraRadera
 4. Trevligt att du gillar mina gamla ljusstakar som du köpte!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar platsljusstakarna! Det är så fint när du har många i olika färger! När jag var ny på det här med att springa på loppis så såg jag dem ofta. En och en i olika färger. Visste aldrig vad det var och just då var jag inte sådär jätteförtjust i plast så jag lämnade dem jämt. Nu så här i efterhand så vill jag bara åka tillbaka i tiden och köpa dem alla! Avundas din fina samling en smula ;)

  Snöbollarna är klassiker och Pärlan likaså, mycket fint! :)

  SvaraRadera
 6. Jättefina, och de från Lagerhaus är ju hur tjusiga som helst! Nyretro kan också vara bra! :)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina ljusstakar du har, Pärlan hittade jag för en femma helt nyligen, också i orange:

  SvaraRadera
 8. Och mina favoriter är nog plastljusstakarna!! Dom är underbart kaxiga!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!