20 februari 2012

Loppisfyndat i Holmsund!

Vi trotsade vintervädret och knallade iväg till loppisar hemma i Holmsund både lördag och söndag. I lördags var det riktigt vidrigt väder och vi ångrade faktiskt att vi gav oss iväg med två barn i sparklåda och vagn ut i snöstormen! Det är inte alltid en fördel att bo vid havet! Hem med oss från den lilla loppisen (där Mattias köpte Reffla-skålen) följde det här vackra blomglaset av okänt ursprung. Någon kan kanske upplysa mig? Jag gav 25 kr för det och dottern fick sig en My little pony för en femma.


På söndagen var det snöigt men inte fullt lika blåsigt som på lördagen så jag packade ett barn i vagnen och en på ståplattan och så gav vi oss iväg till Sandviksteaterns bordsloppis för att möta upp en vän. Jag har sett bloggare som bor söderut som börjar prata om vår. Vi har som synes en stund kvar till våren här...


Dottern hade tagit med sig egna pengar och på Sandviksteatern shoppade hon loss! :) Ett 4 i rad-spel och en CD-saga med Tingeling fick hon för en tjuga. Kul att loppandet smittar av sig :) Jag köpte ett Pippi brädspel till barnen och två fynd till mig själv också!

När jag såg ett Prisma G-fat på ett bord blev jag extra glad, det var nämligen första gången jag hittat Prisma på loppis! Alla mina andra delar jag antingen fått, köpt på Tradera eller köpt av andra som hittat dem på loppis. Tyvärr var fatet i modell A, hade det varit LI hade det gjort hela mitt år! Ett extra A-fat för en tia är inte fel det heller!
Krukan kostade en tia den också och är från danska Rögild, märkt 152. Jag vet inte så mycket om Rögild men krukan bör väl bara från 50-talet.


Dagen avslutades med lunch, lek och semla hos vännen som också hon fyndade fina saker till barnen! Bra helg!

10 kommentarer:

 1. Den blåa vasen / glaset var ju bara såå snygg! Blått glas är ju vackert. Kan tyvärr inte hjälpa dig med identifiering.(Helgens väder var detsamma här uppe i fjällvärlden om det kan va till nån tröst!!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att det inte bara är vi som snöat in ;) Vasen gillar jag stenhårt! Har inte hittat nån bra plats för den tyvärr. Den får kanske stå i ett skåp och komma fram när jag ska ha en blomma i den :)

   Radera
 2. Vacker vinterbild! Ja, visst är det kul när barnen inser hur mycket mer pengarna är värda på loppis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dottern är nyss fyllda fyra och har inte riktigt förstått pengars värde än men att man fyndar på loppis det har hon iaf förstått ;)

   Radera
 3. Söta fynd och härligt att ni fick lite lön för mödan när ni begav er ut i det hemska vädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var mest därför jag köpte vasen, för att inte ha gått i onödan :) Men jag är glad att jag köpte den för jag gillar den riktigt mkt! Den blir bara finare och finare för varje gång jag tittar på den. Vädret har förbättrats kan jag meddela :) Idag strålar solen och det droppar från taken!

   Radera
 4. Såg också det fatet på Sandviksteatern:)

  SvaraRadera
 5. fina fynd ju! trevligt när fynden nästan kommer till en (hemmaplan alltså! och att man inte behöver fara iväg så långt för att hitta dem.

  SvaraRadera
 6. vasen är jättefin, snart är det vår och dags att plocka in vårblommorna då kommer vasen väl till pass;)

  SvaraRadera
 7. Jag har en likadan blå vas i sommarstugan, får kolla när jag kommer dit nästa gång. Hittar jag någon etikett på den så skriver jag in det här till dig! Hittade min också på loppis!
  Yvonne

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!