28 februari 2012

Slutpriser på auktionen och min egen SNARK!

Någon kanske undrar hur det gick på auktionen i söndags? Det gick inte det minsta bra kan jag berätta! Vi kom tomhänta därifrån :( Jag bjöd på några saker men stannade när jag tyckte att priserna skenade iväg.
Bilder från visningen kan ni se här och slutpriserna tänkte jag redovisa om någon är nyfiken. Lägsta utrop var 100 kr och slagavgift på 10% tillkommer alla priser.

* Radion gick för 100 kr.
* Den vackra elljusstaken Anna bjöd jag så klart på. Jag hade satt ett maxpris på 350 kr men var ändå med till 370 kr. Jag hoppades få den när han sa "Då går ljusstaken Anna till Anna för 370 kr" men så blev jag överbjuden i sista sekunden och då lät jag den gå för 400 kr.
* Lampan från Kosta, formgiven av Ove Sandeberg, gick för 750 kr vilket är ett ungefärligt snitt av alla likadana som gått på Tradera.
* Skrivbordet fyndade någon för några ynka hundralappar. Jag glömde skriva upp slutpriset men jag tror att det var runt 300 kr.
* Fanett-stolen bjöd vi på. Vårt maxpris var 300 kr och vi blev överbjudna så den slutade på 350 kr.
* Stig Lindbergs Pungo i den största modellen på 25 cm blev riktigt billig! 1100 kr var väl ett bra fynd?
* Lisa Larssons Dora blev däremot ganska dyr. 2000 kr såldes den för, den går billigare på Tradera.
* Spökmusen av Lisa Larsson slutade på 500 kr vilket är en liten aning under Traderapriserna.
* Såssniporna blev billiga och såldes i grupp. Jag borde ha bjudit men jag hade inte riktigt kommit igång då...
* Mon Amie 8 koppar med fat + 5 extra fat gick för 1600 kr.
* Edward Lindahls uggla från Gustavsberg gick för 140 kr. Jag bjöd 120 kr men stannade då jag vet att jag kan köpa den på Tradera för ungefär samma pris istället. 140 kr blev slutpriset.
* Golvlampa gick för ynka 700 kr och jag ångrar så att jag inte bjöd på den! Den hade jag lätt kunnat betala en tusenlapp för men jag lade mig aldrig i budgivningen. Jag skyller på att vi var på fest kvällen innan ;)
* Den söta broschen gick tillsammans med en massa andra smycken för några hundringar.
* Taisto Kaasinens väggtavla och den finska elefanten gick tyvärr i slutet av auktionen då vi hade gått hem så priserna vet jag inte.

Auktionen gick dåligt men jag kan ju inte göra ett inlägg som bara handlar om saker jag inte köpte! Därför visar jag ett av mina senaste Tradera-köp som ska lyfta vardagsrummet till oanade höjder :)

Zzzzzzzzzzzz...

Äntligen har jag köpt en Snark från Tidstrand av Viola Gråsten i precis den modell och färg jag letat! Det syns inte på bilden ovan men det är den mindre modellen med frans och färgen är blå/grön. Den blev inte billig men den här gången vägrade jag ge mig. Jag har missat dem så många tidigare när jag tyckt att de blivit för dyra så den här gången var det bara att betala och se glad ut :)

Med frans!

Femtiotalsjakten lärde oss att filten heter Snark och kommenterarna på hennes inlägg visat att nästan alla har eller har vuxit upp med en egen Snark i en eller annan färg. När jag var liten hade vi en röd som jag inte riktigt gillade för den var ju så stickig! Den ligger som överkast på en gästsäng i stugan nu. Våra barn kommer kanske att komma ihåg den här filten som stickig när de växer upp. Än så länge föredrar de iaf fleecefiltarna och det är jag bara glad för. Välling och snor på min Snark är inte tillåtet!

15 kommentarer:

 1. Vi har den större sängpläden utan fransar i denna färgen, den blev hyggligt billig, jag ångrar nästan att jag inte köpte båda två...men den är ännu finare som fransad filt tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag kommer ju ihåg när jag läste det på din blogg! Den med frans passar bättre att ha i soffan tycker jag. Den är lite mer lagom i storlek. Den större passar nog bättre på en säng. Får man fråga vad du betalade?

   Radera
 2. Vågar jag fråga om du är intresserad av en till? Jag tror att det är den större, är du intresserad så kan jag mäta den?
  lägg en blänkare i min blogg i så fall :-) Har problem med Spraymailen!

  SvaraRadera
 3. Har den större varianten i blålila som jag fyndade för 75 kr, det är jag bra nöjd med. ;)
  Men jag skulle inte säga nej till en mindre med fransar också, även om den är mer snygg än skön. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg den på din blogg, ett riktigt bra fynd och den passar ju kanonbra hos dig!

   Radera
 4. En sådan filt kommer jag också ihåg från barndomen...den var röd också...och stickig! Men fin är den minsann!

  SvaraRadera
 5. välling och snor, haha! det kommer inte i närheten av min fina tidstrandsfilt heller. haha.. den var bra, den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter oftast frukost i soffan och barnen äter alltid sin välling där. Snoriga är de mest hela tiden och speciellt minstingen klänger omkring med sin snoriga näsa ;)

   Radera
 6. Väggplattan gick för 200 kronor tror jag. Var ju en spricka i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info Micke! Jag hade inte sett sprickan, tittade inte så noga på den på visningen. Fyndade du något?

   Radera
 7. Såg inte heller sprickan från början. Den var egentligen bara i ytan på en av fiskarna, men ändå. Hade tänkt köpa ett antal prylar men snålade och nöjde mig med den där jätteskålen i glas som stod längst fram till höger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, var det skålen på fot? Kommer inte ihåg allt som såldes. Som du läst så backade jag också ur på allt.

   Radera
 8. Nix, ingen fot. Skålen har ett växtinspirerat mönster på sidorna. Kommer troligen från Finland.

  Såg för övrigt att det är en ny auktion i mitten av mars. Synd bara att merparten av Johns auktioner håller så låg nivå. Samma sak gäller i och för sig för Västerbottens auktionsverk.

  SvaraRadera
 9. Har för mig att det inte ska vara några problem att tvätta Tidstrandfiltarna, så lite snor dör de nog inte av isf!

  SvaraRadera
 10. Jodå, den går nog att tvätta på nått ylleprogram eller så, men jag vill inte nöta på den i onödan :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!