09 juni 2013

Kvartersloppis på Solstigen

Förra lördagen hade jag dragit ihop en kvartersloppis på gatan och uppslutningen av säljsugna grannar var väldigt bra! Solen strålade när vi fyllde uppfarten med grejer att sälja. Barnen hade sitt eget loppisbord...som de iof snabbt övergav för att istället leka :)Mikael som driver garagebutiken Pryl 1900 hade hyrt in sig utanför våran närmsta granne och sålde retroprylar.


Med facit i hand skulle vi så klart ha valt ett annat datum, innan eller efter den värsta loppissäsongen. Det kryllade av loppisar i stan med omnejd och besökarantalet ute i Holmsund var sämre än vi hoppats på. Alla jag pratat med efter loppisen var ändå nöjda och hade framför allt en trevlig dag ute på gatan med grannarna.

Tyvärr fick loppisen ett abrupt avslut när ovädret rullade in och det började regna. Då slängde vi presenningar över borden och satte på kaffet.Barnen tjänade en slant på sin försäljning och jag & Mattias sålde iaf för mer än vi handlade :) Förutom det på bilderna nedan köpte vi en tramptraktor med släp till sonens 3-årsdag, fler barnböcker, en bil och två porslinskatter till dotterns växande samling.


Väskan är ny men fin ändå, en perfekt sommarväska. Äggvärmaren är märkt Sia och blir fin till påsk. Ljuslyktan är från Töreboda. Katthängaren fick Mattias i present av snälla grannen Pia och från snälla Åsa fick han tidningen Allt. Tidningen Filmnyheter från jul och nyår 1951-1952 fick jag av moster Kecke som åkt ända från Haninge för att gå på loppisen (ok, det var inte helt sant...). Pärlhalsbandet och den gamla barnboken var ytterligare två fina fynd.Det grå/gula tyget fick jag av Mikael i hyra/annonskostnad :) Det vita med mörkblå streck köpte jag också av honom. Det ska nog bli en gardinkappa i arbetsrummet.


2 kommentarer:

  1. Vilken rolig ide att ha kvartersloppis och samtidigt rensa i garderoberna...eller kanske ta hand om grannens prylar..hi..hi...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir lite som att byta grejer med grannarna ;) Men de flesta sålde nog mer än de handlade iaf :)

      Radera

Skriv gärna en kommenter!