25 juni 2013

Fyndat i Obbola

Helgen före midsommar var det Obbola marknad så vi tog med barnen + kompis dit. Som tur var fanns några loppisbord bland alla andra vanliga marknadsstånd. Katten till dotterns samling fick jag för 1 kr och vasen kostade 10 kr hos samma säljare. Korkapparaten hittade vi i en gratislåda. Tekoppen stod på ett bord utanför en villa i närheten av marknaden. Den är från Gefle och heter Balkong. För 100 kr var den dagens dyraste men en tekopp i toppskick betalar jag med glädje en hundring för.
På väg från marknaden svängde vi av vid en loppisskylt och hittade en liten guldgruva i ett garage där två damer sålde gamla saker billigt. Hänkelvasen är tysk, saftglaset var tyvärr ensamt kvar då alla kompisar gått i kras.


Ljuslyktan från Reijmyre har en blästrad (?) bild av ett barn och texten Rädda Barnen. Det var tyvärr svårt att fånga på bild.


Tänk er jordgubbar och glass i dessa coupeglas! De liknar våra andra från Gullaskruf så kanske kommer även dessa därifrån.Tre finsktillverkade plastburkar vid namn Gunda prutade vi också till oss.


De två små vaserna vet jag inte riktigt ursprunget till. Nila? Alingsås? Tilgmans? De skulle också kunna vara två burkar som saknar lock. Någon kanske vet?
Uppdaterat: Burkarna/vaserna är från Laholm.
Fiskbrickan är dansk från Broste. Stjärtfenan är böjd så att man kan hålla i den när man bär brickan.


En lyckad dag på Obbola marknad ;)

3 kommentarer:

Skriv gärna en kommenter!