10 juni 2013

Auktion och loppis

Förra söndagen lånade vi ut barnen till farmor och farfar och fick några lugna timmar på John Kellys auktion i Obbola. Det var fint väder och dessutom årets första uteloppis på Umåker, kanske var det anledningen till att besökarantalet på auktionen var lägre än vanligt. Det gynnade oss iaf!


Innan Mattias hunnit tillbaka efter att ha lämnat barnen så hade jag ropat in en Vitpeppar-burk från Töreboda och en av Stig Lindbergs senapsburkar. Bara för att ingen annan ropade!


Jag chockade sedan mig själv med att ropa in ett Edsbyverken-bord i bok med Perstorpsplatta. Väldigt snyggt men i behov av att lite reparation. Vi har inte alls plats för något fler bord även om jag gärna skulle behålla det och ha som extrabord när det behövs. I boken "Möbelråd" från 1961 ser vi att bordet heter Bord 741 och kostade 100-150 kr nytt. Jag gav 154 kr med slagavgiften inräknad :)

Mattias budade på skålen i serien India av Mari Simmulson märkt 7008M och fick en Atos serveringsskål från Gefle på köpet. Atos har en del skador men 44 kr för båda var inget att bråka om. India har en liten nagg i botten men den syns knappt.

Jag avslutade med att vinna budgivningen på två saker jag faktiskt hade planerat att bjuda på. Först den stora Terma-stekpannan och sedan UE-krukan med Kåbe-dekor.


På väg in mot stan för att hämta barnen stannade vi först på en sommarloppis i Obbola som varit öppen några veckor. Där köpte vi den fina pepparkaksburken i brun plast, ett grönt vinglas (någon som vet varifrån det kommer?), en liten viking från Lindshammar och en Nilsjohan ostkniv för en 50-lapp.Inne i stan stannade vi på en liten loppis på Sofiehem och till min glädje hittade jag en stor svagdricka-flaska från Berghems Bryggeri som jag köpte i present till grannen Pia. Hon bjöd nämligen på en likadan på auktionen tidigare på dagen men gav sig när den blev för dyr. Hennes pappa ägde Berghems Bryggeri så flaskan var ren nostalgi för henne. Det var kul att få lämna över den när vi kom hem igen :)


En lyckad dag på alla sätt och vis!

1 kommentar:

  1. Härlig dag med lyckad auktion. Kul att veta bordets namn(nummer) och nypris. Vi har det som köksbord...

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!