28 juni 2013

En fyndrik onsdagsrunda

Onsdag är loppisdag i Graninge och Sollefteå med omnejd. Onsdagen före midsommar gjorde vi vår hittills mest fyndrika onsdagsrunda!

Vi började med Lenas loppis i Väster Ledinge. Där hittade vi en fin röd och grå plastmatta som vi lämnade kvar i stugan och som jag glömde fota. Vi hittade också dessa godbitar!


Vasen längst bak heter Candle Wax och kommer från Hermanova Hut, Sklo Union, formgiven av Frantisek Peceny 1974. Det är något visst med tjeckiskt glas!


Brickan är i toppskick och designad av Pat Albeck från England. Hon har hållit på sedan 50-talet och är fortfarande verksam! Den lilla necessären/sminkväskan är i finfint skick och det är också den gröna pressglasskålen och det gröna glaset från franska Luminarc.


Den lilla tallriken heter Rosette och kommer från Rörstrand. Den kantiga krukan är en mystisk pryl som verkar vara gjord i någon slags metall överdragen med keramik. Skum men fin!

Vi fortsatte mot loppisen i Österforse som av oss fått namnet Ica-Konsum pga alla butiksskyltar som pryder huset. Innan vi gick in på Ica-Konsum plöjde vi igenom huset som ligger bredvid och som har samma ägare. Där hittade vi en fin ryamatta i lila toner som såg ut att vara näst intill oanvänd. 40 kr ville de ha för den, som hittat!


Vi köpte också ännu en tjeckisk vas från Hermanova Hut, Sklo Union, men denna av formgiven av Frantisek Vizner 1965. Två orangea fönsterlampor i glas, en glasburk med blomma som tyvärr saknar lock, en lila stringljusstake och två nitade galgar hittade vi också där.Samt ännu en exotisk träfigur till samlingen i stringhyllan i arbetsrummet :)


Och lite tyger! En jullöpare, en gardinkappa i oranget och brunt samt en löpare med fågelmotiv av Büler.


Vi gick över till Ica-Konsum där vi lämnade några fynd då vi fick brått iväg för att hinna till öppning av nästa ställe. Innan vi rusade fick vi iaf med oss brickan med Union Jack, hänkelvasen med blommor och en snygg svart handväska med många praktiska fack inuti. Vasen bör vara dansk men mer än så vet vi inte.Kl 15 hade "Mögelhuset" öppning för säsongen. Det var inte som när det är nyöppning av en loppis på hemmaplan! Vi kom strax före kl. 15 och han hade redan öppnat men det vara bara en eller två andra kunder där och ingen av dem var intresserade av samma saker som vi. Tyvärr stinker det mögel i hela huset och man måste sanera allt men köper! Porslin går bra, plåt funkar också, plast är värre och textilier är lite kämpigt.

Jag har lyckats få bort lukten från en lampskärm med plastband som jag köpte där för ett par år sedan så jag chansade på två lampskärmar också denna gång. En var instängd i en plastpåse och den hade nog inte stått i huset så länge för den blev bra efter bara två dagars vädring. Den andra får jag kämpa vidare med. Ättika tar bort dålig lukt.


Glasburken med rosa mönster, plastburkarna och plåtburkarna som en gång innehållit Ögon Cacao och Imperial Thé är grundligt diskade. Vet någon ålder på Cacaoburken? Den är riktigt fin!


De två stora gröna Friedel-ljusstakarna på bilden ovan var ett av rundans bästa fynd för 1 kr/st. De fanns i ett tält ute på gården där det finns lite "sämre saker", sånt som är udda eller naggat. Där gjorde vi de bästa fynden! Vad sägs om kaffekoppen i mitten, en Piké av Stig Lindberg i toppskick för 1 kr! Koppen till höger kostade också bara en ynka spänn medan de vill vänster med tillhörande fat stod inne i mögelhuset och var något dyrare. Vi hade önskat att allt fanns i tältet utanför!


Kudden med det snygga tyget ska få en tur i tvättmaskinen med ättika. Den var billig så vi chansade på att den går att få ren. Vet något vad det är för tyg? Den är lila, blå och turkos men färgerna blev inte så bra på bilden.


Allt på bilden här nedan kostade totalt 2 kr, det är vad jag kallar loppispriser :) Fatet är från Upsala-Ekeby av Mari Simmulson och tillhör serien Mexico som tillverkades för Åhlén & Holm. Fatet har nummer 43130/13 och är tyvärr lite skadat. Kosmos-assietten från Gefle av Berit Ternell är helt felfri. Det lilla askfatet är också felfritt men låg ändå i gratislådan utan på bron.


Märkningen säger 1068 V. Ekeby?


Sista fynden där blev en härligt gul plastskopa från Hammarplast, en lampfot i teak, ett tjusigt brickband med rosor och en plastbandsburk som också den låg i gratislådan.


Efter en kaffe- och glasspaus i Långsele blev vårt sista stopp för dagen Lions i Sollefteå som öppnar kl 17. Med oss ut hade vi en mycket färgstark julduk, en Isi vas, ett grönt vinglas, en Jonas ostkupa i snygg turkos färg, en teakbricka med glasskålar, en liten Tips-skål från Gefle och tre saftglas med äpplen.Galet mycket grejer fick vi med oss! Tur att vi nu planerar för fullt inför Umeå Retromarknad 2013. Boka in 8:e september!

9 kommentarer:

 1. De kan man kalla för en riktig loppisrunda! Snyggt loppat!

  SvaraRadera
 2. Hallå!

  Det är inte så att du skulle kunna sälja vidare Ryan till mig ;-D Skulle vara PERFEKT i mitt sovrum!!!

  SvaraRadera
 3. Vilka superfynd! Det kan inte bli bättre!

  SvaraRadera
 4. ÅhBrickbandet skulle jag vilja haaa!!! :) Du vill inte sälja det till mig??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det brickbandet med rosor du menar? Det ska jag ha kvar så tyvärr!

   Radera
 5. Ja, de är så himla fina! Förstår varför du vill behålla det men det var värt att fråga! :) Tack för ditt svar!

  SvaraRadera
 6. Får jag förresten lov att låna bilden? Tänkte söka efter det på Fb. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det går bra! Hoppas du får tag på ett :)

   Radera
 7. Tack! Jag hänvisar till din blogg givetsvis!! :) Tack igen

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!