07 januari 2013

Min första Triangla

Jag fick en julklapp från mamma med ett bra rim!

Den här tyckte Kecke passade dig.
Nu får du den av mig!
Blir den inte poppis?
Sälj den på loppis!

I paketet låg denna fina vas i serien Triangla från Rörstrand av Lars Thorén. Min moster Kecke hade sagt till mamma att hon tänkte på mig varje gång hon såg vasen som hon hade hemma. Mamma frågade om hon ville sälja den och det ville hon :) Tur för mig som fick en så fin julklapp! Jag kommer absolut inte att sälja den vidare!
Vasen jag fick har nummer 8 av...? Vet någon hur många delar det finns i serien? Jag kommer helt klart att börja samla :)

13 kommentarer:

 1. Vilken ljuvlig vas! Mammor kan nog =)

  SvaraRadera
 2. Åh så fin!Nu blev man jättenyfiken på de andra delarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns massor av snygga delar, både vaser och skålar. Alla är triangulära på ett eller annat sätt. Googla så får du se :) Minst 8 delar finns det ju, men skulle vara kul att veta exakt och att se en komplett samling.

   Radera
 3. Snygg! Helt okänd för mig, men det är nog nån annan som vet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas att någon berättar var jag kan se en komplett samling :)

   Radera
 4. Vi ropade in en sådan billigt på en auktion. Men sedan bestämde vi oss för att vi inte kan samla på allt. Den sålde vi dyrt på Tradera. Jag har sett många delar i denna serie och de är eftertraktade. Visst är de läckra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är riktigt snygga! Såg att vissa delar ändå har gått ganska billigt på Tradera. Hoppas jag kan fynda någon gång :)

   Radera
 5. Hej Anna,
  Jag har alla delarna av Triangla och det finns åtta stycken. Det är fem vaser, två fat och en liten "bägare". Du har den största vasen. Triangla sägs vara skapad av Lars Thorén (1918-2007) som jobbade på Rörstrand mellan 1935-1957 men då han var dekor-/mönstertecknare har jag sett andra uppgifter om att själva godset är gjort av C-H Stålhane. Om du bildgooglar på Rörstrand Triangla/Lars Thorén så kan du få fram alla formerna som då naturligtvis är numrerade från 1 - 8. I helgen såg jag förresten för första gången en färgvariant som hade samma mönster men bara med blå färg. Den hade dock ingen namnmärkning. Vanligare är dock ett annat mönster som heter Polaris och är svart-blått - dock har jag inte sett de större vaserna med den dekoren.
  Tidsperioden för dessa bör vara 50-tal.
  Lycka till med samlandet!
  Hälsningar / Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars!
   Tack! Det var kul att höra hur många delar det finns. Jag har sett några andra vaser och skålar/fat men aldrig bägaren. Har du några bilder på din samling? Jag har sett en bild på Triangla med blå dekor en gång och även på Polaris som jag tycker är väldigt snygg!

   Radera
 6. Triangla är fantastiskt fin! Stod och höll i en vas nr 6 för några år sen men den var så sprucken och relativt dyr (225:-) så den fick stå kvar. Har även sett ett litet fat men där var trycket så blekt. Vet att det dyker upp lite delar på Tradera mellan varven, men de brukar gå rätt dyrt.

  SvaraRadera
 7. Roligt rim (som om man skulle sälja den där finingen på loppis, haha) och superfin vas!
  Grattis!

  SvaraRadera
 8. Jag lägger ut en vas triangla-vas nr 5 ikväll på Tradera. Samma mönster som den du har.
  MVH Bax2003

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!