20 januari 2013

Mattias senaste fynd

Mattias har varit på betydligt fler loppisrundor än jag den senaste tiden. Jag har inte hunnit med att fota och visa er alla hans fynd men idag var det strålande sol så jag plockade fram kameran och radade upp grejerna.


Sillburken och gurkburken från Deco Helsingborg är Traderafynd. Sillburken har trasigt lock och den är både krackelerad och missfärgad men gurkburken är riktigt fin. Den är formgiven av Edvin Jarup.


Det gröna fatet i pressglas är ett fynd från Returbutiken och det är också den blå skålen från ungerksa Granit, likadan som den större som jag visade här som han hittade bara några dagar före.


Den lilla smidesljusstaken är från Myrorna. Stig Lindbergs citruspress kom han med med från PMU förra helgen. Han hade satsat stenhårt på plast den dagen...


Melaminbrickan med blommor, sleven, soppsleven och de fyra djuptallrikarna i orange plast kom också från förra helgens PMU-runda. Det gjorde också den söta Björklövenmössan som tyvärr är för liten för våra barn :( De två oöppnade dukarna är så kallade "14-dagarsdukar" som är en slags vaxad/plastad pappersduk som går att torka av. Den undre i rött och vitt är formgiven av Signe Persson-Melin. Båda är fyndade på Opal Antik.


En närmre titt på den fina mössan! Grytunderlägget med Perstorpsplatta längst bak är från Myrorna.


Den röda plastkannan, design Bjarne Bo, ska kanske ha ett lock? Både kannan och den röda träljusstaken är från Myrorna, samma runda som Perstorpsunderlägget ovan och duken som jag visade här.


Tallriken är fyndad på Returbutiken. Aveny från Gefle, formgiven av Sven-Eric Skawonius och tillverkad mellan 1964-66.


Många av dessa godsaker kommer att återses på vårt bord på kommande Umeå Retromarknad. När det blir är inte bestämt men att det blir kan jag lova er!

9 kommentarer:

 1. Hei! For en fin blogg! jeg gleder meg over alle de fine tingene du viser frem. Leste om Umeå retromarked. Jeg bor i Lofoten i Norge, men vi pleier i blant å ta en tur til Skellefteå/ Umeå, og kanskje jeg kunne legge inn en tur neste gang dere skal ha retromarked, når i 2013 er det?
  Er selv svært gled i gamle ting, og gjerne fra 50tallet. Hilsen Ann-Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket!
   Det är inte bestämt när nästa Umeå Retromarknad blir av. Kanske någon gång i mars eller april. Håll ögonen öppna efter information på min blogg längre fram :)

   Radera
 2. Hei! For en herlig blogg! Så morsomt å se dine mange skatter og hvordan du bruker dem. Jeg er selv glad i 50talls ting og kjøper både på loppemarked, nettet og bruktbutikker. Men markeder er spennende. Selv om jeg bor i Lofoten i Norge er vi noen ganger på tur til Skellefteå/Umeå, og kanskje kan det passe å ta en tur når dere skal ha Umeå retromarked i 2013, når skal det være? Hilsen Ann-Helen

  SvaraRadera
 3. Bra loppat! Kul med en Löven mössa som var mitt favvolag tidigare. Arbetade faktiskt åt Björklöven en gång i tiden. Nu är jag ju support av SAIK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, hur kunde det gå så snett!!!?? ;)

   Radera
 4. Jag har 3 st sådana smidesljusstakar, men på mina hänger det en liten mässingsstjärna i cirkeln. Kan den ha trillat bort på din eller finns det kanske olika varianter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt att det ska vara en stjärna, det låter ju riktigt snyggt!

   Radera
 5. Superfina fynd. Gillade björklövenmössan. Skall du sälja den på reromarknaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lövenmössan blev en present till Mattias lilla systerdotter :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!