17 januari 2013

Hemma hos X

Ännu en läsare (som vill vara anonym) har hört av sig. Han skrev en kommentar när jag visade min nya Triangla-vas och berättade att han har alla åtta delarna i serien. Jag bad om en bild och fick ett mail med massor av vackra bilder från hans hem. Med hans tillåtelse så visar jag bilderna för er, även om han inte var nöjd blixtbilderna. Vi vet ju alla hur svårt det är att ta bra bilder den här tiden på året så jag tror ingen har något att invända mot dem.
Bildtexterna finner ni ovan bilden och det är ägare till grejerna som har skrivit dem.
Titta och njut!

Triangla i nr-ordning. Främre raden från vänster 1 - 3, bakre 4 - 8


Veckla - en favorit. Har i alla fall fått ihop 5 olika former.


Hallen: UE Negro. Saknar 2 golvaser och ett askfat. Det sistnämnda kanske man kan hitta till ett rimligt pris….. Rörstrand Torro (Stålhane/Laukkanen) golvvas.


Hallen 2: Lite "afrika"-stil. Rörstrand Harlekin (Nylund), Gino Manca-statyett och en nyinköpt sputniklampa som jag bara inte kunde lämna i affären. I spegeln syns ett par Nils Wedel-litografier.


Hallen 3: Bredvid hänger en tavla som jag direkt gillade när jag såg den på ett loppisaktigt ställe i Strömstad. Ett fint träsnitt (förmodligen) från 1951 av holländska/indonesiska Jenny Dalenoord. Genom googling fick man reda på att hon var en känd bokillustratör i Holland/Tyskland. Enligt baksidan på tavlan har den hängt på något konstinstitut i Sverige och fått den idag inte helt gångbara titeln "Neger på fågeljakt".


Diverse Stig L. m.m.


Mera Stig L. Fler fajanser, Azur-serien (6 av 7 delar som finns - detta vet jag enligt bild publicerad av Form55) och mina fina "Melodi"-gardiner köpta av mina föräldrar på 50-talet.


CD-skivorna har fått sällskap av några vaser, bl a Pungo och 3 unika av Stig L och 6 st av Gunnar Nylunds fina Caolina.


Vissa färger, former och mönster skriker verkligen 50-tal.


Jag gissar att du också tycker att bokomslagen var snyggare då...
 

13 kommentarer:

 1. Åh, vad ni har det snyggt och stilfullt inrett. Imponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte hemma hos oss utan hos en anonym bloggläsare som skickade bilder :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Jag råkade klicka fel och tog bort innehållet i sin kommentar. Det gick inte att ångra :( Skriv gärna din kommentar igen!

   Radera
 3. Mycket fint :) Fantastisk samling. Kul att dina bloggläsare delar med sig till oss med sina (många) guldkorn.

  SvaraRadera
 4. Så läckert! Stilfullt och charmigt på samma gång men antar att de gått på loppisar ett tag!

  SvaraRadera
 5. men oj. Vilka fina saker.
  Det är så roligt när man får höra från andra samlare. Blir lika glad varje gång.

  SvaraRadera
 6. Så kul att se, vilka fantastiska samlingar! Är klart avundsjuk på alla Negro-delarna, för att inte tala om den maffiga Torro-vasen! Och visst är det något särskilt med de här gamla bokomslagen.

  SvaraRadera
 7. NICE! "Veckla" är ju definitivt något jag måste lägga vantarna på förr eller senare, riktigt snygga. Bra blogg f ö, jag kikar in varje vecka för att se vad du hittat på. Keep up the good work!

  MVH Designpiraten

  SvaraRadera
 8. Nu är jag ett halvår sen till festen, men jag vill ändå säga att det är ett fantastiskt hem med många samlingar som gärna fick bo hemma hos mig :)
  Kan dock tillägga att det måste finnas minst nio Triangladelar. Jag har ett foto på (äger dock inte) fyra skålar. Kika här: http://www.flickr.com/photos/ordningsfrun/7868832866/in/set-72157629375648341

  SvaraRadera
 9. Intressant! På bilden ser de faktiskt olika stora ut MEN mönstret är exakt lika (det är det inte på någon annan del) och foton med vidvinkelobjektiv förvrängs faktiskt - de närmaste ser större ut. MEN (igen) det kan mycket väl finnas fler delar av Triangla. Serien Polaris har ju samma former och i år har jag sett två nya delar av den varav en tror jag hade nr 9 eller 10. Båda finns med på bild nr 7 i detta reportage: http://hd.se/bostad/2006/10/15/nu-saknas-bara-sofforna-i-laeder/

  Som samlare är det ibland spännande att inte veta hela sanningen direkt.. ;-) // X

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!