29 januari 2013

Loppis med goda grannar

I söndags kände jag mig lite risig, ont i kroppen och hosta. Sonen var sjuk och hade redan en veckas förkylning och öroninflammation bakom sig så det var kanske inte helt oväntat att även jag skulle åka dit. När Mattias föreslog att jag skulle kolla med grannen Åsa om hon skulle till loppisen på Umåker var jag dock snabbt med på noterna. Åsa skulle dit. Frukost och en Alvedon och sedan var jag i form igen :)

Vi plockade upp en före detta granne, dvs Åsas utflyttade dotter Elin, inne i stan och bestämde oss sedan för att börja med loppisen på Mantelvägen eftersom vi ändå var för sent ute för att få en bra plats i kön till Umåker. Det var första gången på Mantelvägen för mig och det var en bra upplevelse. Mycket fina grejer, det mesta från de gyllene årtiondena vi gillar mest. Jag slog först till på ett par clips med vita plastblommor för en tjuga. När jag sedan var på väg ut genom dörren såg jag två djur i serien Rimini Blu av Aldo Londi. Det ena var en tjur (den lilla varianten) för 200 kr men det var elefanten som fångade mitt intresse. Jag stod en stund och velade men bestämde mig sedan för att slå till. 220 kr gav jag för den söta elefanten som är betydligt mer ovanlig än tjuren.


Efter en stunds köande på Umåker kom vi in och började plöja igenom borden. De bästa fynden var så klart borta för längesedan men man kan ju ha tur. Jag fyndade mest till barnen. Småbilar, böcker och en DVD-film, löjligt billigt! Vi gick en runda (med korvpaus i mitten) och sedan var Åsa och Elin tvungna att rusa vidare mot andra äventyr. I väntan på snälla pappa som skulle hämta mig så tog jag ett sista varv när den värsta folkstormen var över. Gissa om jag blev glad när jag såg den här lådan på golvet framför ett bord, 50:- för hela lådan! Säljaren sa att hon just hade ställt fram den. Ibland har man tur!


Jag fick sååååå många kommentarer när jag stod ute med min låda och väntade på hämtning. Många ville kika och många frågade vad jag hade gett för lådan. Jag tyckte jag kunde ana en och annan avundsjuk min :)

Förutom glitter, julgransbelysning, två julgransmattor och diverse annat mer eller mindre användbart fanns en hel massa enfärgade kulor i olika storlekar som kommer väl till pass nästa jul. Men godbitarna i lådan var så klart det ni ser på bilden nedan! (Bonaden till höger köpte jag från en annan säljare för en femma. Den har en plinga längst ner.)Jag har letat efter den här typen av "urgröpta" gamla kulor men de jag hittat har alltid varit för dyra. Nu har vi äntligen en drös att hänga i granen nästa jul!Kommer spiran att konkurrera ut vår glitterstjärna i toppen av granen? Vi får se...


Och förkylningen då? Jag borde så klart ha legat hemma och kurerat mig istället för att ränna på loppis. Jag fick frossa och fruktansvärd värk i kroppen och på måndag morgon feber och en allmän dunderförkylning. Sonen gör idag sin första förskoledag på 10 dagar. Jag har inte tänkt bli liggande så länge. Imorgon tänker jag vara frisk och kry igen och snart är det helg och nya loppisäventyr kanske väntar?

6 kommentarer:

 1. Wow vilka funna fynd i lådan. Hade blivit överlycklig om jag hittat den.

  SvaraRadera
 2. oj vilka fynd! Att du inte blev frisk direkt av lyckoruset! måste vara en svårartad förkylning! Hoppas du blir bättre snart!

  SvaraRadera
 3. Men gud så fina julgranspumlor! Förstår att du blev glad, de urgröpta är verkligen underbara. Grattis till fynden och krya på dig! :)

  SvaraRadera
 4. Härliga fynd, ibland är det bara meningen att man ska iväg och fynda!

  SvaraRadera
 5. Wow vilken underbar jullåda du fått tag i. Sitter här och har tappat hakan över alla fina kulor.... Ljuvligt!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!