01 september 2012

9 Liv i Visby

En dag i Visby inleddes med att vänta på att Visby Katthems loppis 9 Liv skulle öppna. En stor och välordnad loppis där porslinet är sorterat efter tillverkare och alla pengar går till verksamheten med katterna på katthemmet.


Vackra Bellis är ju från Karlskrona, en del av Upsala-Ekeby koncernen, men såna misstag har jag gärna överseende med när det är så välordnat på hyllorna.


Vi fick med oss några gobitar därifrån och sponsrade katterna med 110 kr (och några extra kronor på barnböcker).

Vad sägs om en pappersduk från 70-talet i obruten förpackning? 2,50 kr kostade den på Konsum när den var ny. På Retromarknaden kommer vi att sälja den men inte för 2,50 ;)


Glasen är från Sea Glasbruk, mer vet vi inte om dem. Någon? Assietterna heter Eva och kommer från Gefle. Toppskick på dessa!


Den fina tekoppen (engelsk) var ett bra fynd inför Retromarknaden men när vi kom hem och packade upp resväskorna var det inte längre så kul. Hänkeln var av på 3 ställen! Nu är den limmad men den ser inte bra ut. "Gratislådan" på marknaden? Skulle tro det...
Plastskedarna är fina, speciellt de tre gula.


Bilden är dålig men ni kanske ser att det står en Isi vas bakom glasen. Ishinkar i serien var märkta med "Lennart Andersson, Gullsakruf" och kostade en slant men att också vasen är Isi hade damerna på 9 Liv inte koll på så den var betydligt billigare! Tack och bock!


Ännu en exotisk figur anslöt också till Mattias samling. Jag får nästan tvinga honom att köpa dessa nu! Jag tycker de är charmiga :)


Gotland (och Fårö) var verkligen helt underbart på alla sätt och vis och vi hoppas kunna återvända i framtiden. Då ska vi ha bil med oss och ta en riktig loppisrunda :)

4 kommentarer:

 1. Men oj så många fina fynd. Verkar vara ett ställe värt att besöka.

  SvaraRadera
 2. Kul att ni hitta Eva assietter, samlar själv på de :)

  //Therese

  SvaraRadera
 3. Hej! Glasen från Sea är en del av ett set. Det ska vara en bricka i teak med 6 hål där 6 glas ska sitta. Tyvärr vet jag inte vem som har formgivit, men jag tror att det är tidigt 70-tal. Hälsningar Karin

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!