19 september 2012

Fyndat på Retromarknaden

Det är väl hög tid att jag visar vad jag fyndade på Umeå Retromarknad, eller hur!? Några av grejerna var redan "bokade" och det var bara leveransen jag fick till Retromarknaden men några av grejerna köpte jag från säljarnas bord.

Först ut två glas i serien Snoddas från Gullaskruf som jag köpte från S:t Olofs Antik. Ann-Kathrine tyckte att jag behövde de två matchande coupeglasen också så de följde med av bara farten och försvann i mängdrabatten när det var dags för betalning. De höga glasen kostade mig ynka 60 kr.


De två nya glasen trivs med de tre jag hade sedan innan. En fröjd för ögat!


Den här härliga karaffen kom också Ann-Kathrine med och den hade jag bokat sedan tidigare. Vi såg den i Graninge i somras och jag hade svårt att släppa den så jag bad henne ta med den till mig. Den har tyvärr två väl synliga (ur annan vinkel) nagg vid halsen men det bortser jag från för i övrigt är den så fin. Att jag fick den helt gratis gör ju heller inte saken sämre :) Jag vet inget om karaffen men är nyfiken på att veta! Någon?


Vi sålde tre tekoppar från Gefle med dekoren Tähti (som betyder Skogsstjärna) på Retromarknaden. Med mig hem fick jag istället en kaffekopp med samma dekor som jag köpte från Ann Louise Klasgren Flatbacke för en ynka tjuga. Den ska flytta hem till Porlinsbloggen-Benny vid tillfälle. Det är inte varje dag man får tillfälle att leverera en kopp han saknar i sin samling ;) De vackra clipsen med plastblommor och plastpärlor köpte jag från samma bord för ytterligare en tjuga. De är galet stora att ha i öronen men tokfina att ha på en klänning eller i håret.


Lamphållaren i teak är ännu en grej jag fick levererad till marknaden, från en av besökarna! Jag har efterlyst en lämplig lamphållare till min "maräng" via diverse Facebook-grupper och tillslut fick jag napp i "Umeå Retro". Men jag och namn....jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på kvinnen jag köpte den av men 75 kr gav jag iaf och lampan blev komplett!


Från Mikael Söderlinds bord shoppade vi den här gamla katalogen från Åhlén & Holm, hösten och vintern 1951-52, för 90 kr. Den är fullmatad med allt man kan tänkas behöva. Godis, leksaker, en diskbänk, Thebe-bestick, en höstkappa, en pennvässare, rakvatten 4711, en soffa, en kamera eller varför inte en enkelsträngad mandolin?


Väskan i brun krokodilimitation för 20,50 kr tror jag att jag tar och beställer!


På Mickes bord låg också det här vackra och oanvända förklädet och skrek efter mig! 40 kr kändes som ett fynd! Jag har dock inte vågat använda det ännu, det kan ju bli smutsigt!Två ugglor fick vi också med oss hem! Den stora blev en present till dottern från mormor och morfar som kom dit med barnen. Sonen ville inte ha någon men jag köpte den lilla till honom ändå och när vi väl kom hem var det nog tur för han älskade den så klart! :) Det är svårt att göra annat eller hur? Elin Pettersson syr Retrougglorna och de går att beställa från henne här.


Ann-Kathrine och Olof kom redan dagen innan Umeå Retromarknad och levererade möbler till oss och ett finfint fynd till fick jag också på marknaden. Det blir fler inlägg med andra ord!

6 kommentarer:

 1. Men oj vilka fina glas. Verkligen en fröjd för ögat. Karaffen går inte heller av för hackor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen något speciellt med Snoddas, lystern och färgerna är helt fantastiska!

   Radera
 2. Vilka fina saker du fått hem! Och va härligt med hjälpsamma retrovänner. Förtjusningen av färgade glas delar vi och lampan blev ju bara så snygg med rätt lamphållare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns så många hjälpsamma retrovänner där ute som hjälper till att hitta både det ena och det andra...och du är ju en av dem :)

   Radera
 3. Såg de fina ugglorna på dina tidigare bilder från Retromarknaden och har nu beställt två av Retrougglan, en till mig och en till sonens sambo.
  Blir ofta inspirerad av din blogg och har nu länkat till den från min.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar bloggen och retrougglorna :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!