31 augusti 2012

Kultiga Kutens

Bättre sent än aldrig eller hur? Nu ska jag äntligen visa bilderna från vackra, kultiga och helt underbara Kutens Bensin på Fårö som vi besökte i början av augusti! Det blir många bilder och vill ni se dem lite bättre kan ni klicka på dem.Efter många samtal till biluthyrare fick vi tag på en hyrbil med plats för sex med bara en dags varsel. Vi åkte från Visby till hamnen och tog färjan över till Fårö där vi satte kurs mot Kutens Bensin. Jag önskar att jag kunde skriva att det var bilen på bilden nedan som var vår hyrbil, men tyvärr inte...


När man går från parkeringen mot Kutens Bensin kantras den lilla snåriga vägen av döda bilar. Kutens Bensin är en bilkyrkogård som också inhyser Crêperie Tati och spelningslokal. Bilvrak finns det gott om på Kutens och de ger en väldigt speciell, och väldigt gemytlig, stämning.


Bensinfat, pumpar, rost, neon, inte en ny pryl så långt ögat kan nå...
En helt underbar Buick Roadmaster från 1952 stoltserar utanför Kutens, den ultimata familjebilen som vi önskar att vi hade i vår ägo. Bilen är faktiskt en ambulans och det var just denna ambulans som hämtade James Dean när han körde ihjäl sig i Californien 1955. Det är vad jag kallar ett stycke historia!


Kiosken är från 1938 och stod ursprungligen i Ronehamn på södra Gotland. Innanför luckorna fanns en stor samling sälar och lite annat smått och gott av äldre snitt.Genom ett öppet fönster vid "Laboratoire Tati" hördes de franska kockarna prata. Kutens serverar äkta fransk crêpes och galette.


Vill man sitta inne så är interiören inbjudande! Man kan också sätta sig under ett bastparasoll på baksidan eller, som vi gjorde, i en schysst gammal trädgårdsmöbel på framsidan.

Barnen fick varsin barnmeny med Elvis-crêpes. Vi andra åt galette med olika smaskiga fyllningar. Det var mycket mat till oss alla så något hembakt fika orkade vi inte med!Efter lunchen kikade vi in i "reparationslokalen" där det hålls spelningar i juni-september. Det var lite för mörkt för att våra foton skulle bli bra så ni får ha överseende. Kultiga grejer i överflöd ser ni nog ändå.

Åk till Kutens om ni inte redan varit där! Och har ni varit där så åk dit igen :) Mina föräldrar uppskattade besöket lika mycket (?) som jag och Mattias gjorde och barnen verkade inte missnöjda de heller.Hej då Kutens! Nästa gång kommer vi i vår Buick Special 1955!

1 kommentar:

Skriv gärna en kommenter!