11 september 2012

Umeå Retromarknad: Bildextra!

Jag hoppas ni har snabb uppkoppling för här kommer ett minst sagt bildrikt inlägg ;)

Ingen har väl missat att Umeå Retromarknad gick av stapeln i söndags? En drös retrointresserade medlemmar i Facebookgruppen Umeå Retro, däribland jag och Mattias, arrangerade retromarknad på Obbola Folkets Hus.

Några säljare hade packat upp sina grejer redan på lördag kväll så när vi kom på söndag morgon möttes vi av en härlig och färgsprakande syn! Jag fotade mycket under uppackningen på söndagen och tur var väl det för när vi öppnade dörrarna kl 11 stormade folk in och mycket av det som fanns på borden länsades under de första två timmarna.

Hanna Karlsson hade plockat upp det mesta av sina grejer och höll på att lägga upp sina halsvärmare och halsband som hon gör av retrotyger.


Emma Skog hade möblerat en fin liten hörna bredvid sitt bord. Bordet med stringliknande ben hade hon lånat från S:t Olofs Antik.Andreas Agdahl började ångrade att han "bara" bokat två bord till alla saker han släpat med sig.


Mikael Söderlind satte lampskärmar på sina snygga lampor i plast. Hans två bord var redan prydligt dukade och färgkoordinerade.

Mikael hade hade lånat den snygga byrån från S:t Olofs Antik men den helt fantastiska Paprikan var hans.Benny Movarp, ni vet han med Porslinsbloggen, sålde på distans. Han lämnade några banankartonger när han var uppe i Umeå i somras och Mikaels syster, Malin Andersson Söderlind, hjälpte till med försäljningen av hans prylar.Malin Wiktoreng packade upp sina färgsprakande klänningar och andra fina grejer.Jenny Karlsson, även känd som Tanten på auktion, hade tagit med sig sina prylar ändå från Lövånger.Jenny hade de tyska tallrikarna med fiskar med sig.


Ann Louise Klasgren Flatbacke hade rest ännu längre med sina prylar, ända från Östersund! Hon hade bl.a. Teve-stolen av Alf Svensson med sig.
Ann Louise berättade att damen som gjort dessa örhängen fortfarande finns i livet. Keramik Tyra Frösön står det i omisskännelig 50-talsstil.Och här har vi vår lilla hörna. Vi önskade att vi hade haft lite mer färgglada tyger och möbler för att få en mysig känsla men det blev helt okej ändå.


Den söta röd/vita åkpåsen hade jag när jag var liten men den var ändå helt i nyskick. Den var bland det dyraste vi hade med oss, 150 kr.
Den röda Zebra-koppen blev poppis på vårt bord under dagen! Många kände och lyfte men prislappen på 1000 kr skrämdes lite...

Elin Pettersson, Retrougglan, hade det mest färgsprakande bord jag har sett! Ugglorna i två storlekar syr hon själv av retrotyger.
Fler långväga säljare hade vi! Micke och Solan från Graninge Bruk Antik & Antikvariat hade lastat sitt bästa retrosortiment och kört upp till oss!
Solan stressade runt för att fylla fyra bord innan öppningen kl 11.

Från Graninge kom också Olof och Ann-Kathrine med S:t Olofs Antiks bästa sortiment. De hade fyra bord med grejer och en hel massa möbler med sig.


Koppen från Gustavsberg blev någon lycklig ägare till under söndagen.Mitt i bilden nedan ser ni Jeanette Sollgard på språng, snart redo att möta kunderna. Alla säljare sprang kors och tvärs och fixade och donade in i det sista. Vi tog oss också lite tid att kika på varandras utbud men handeln mellan oss var minimal. Alla ville vi ju spara det bästa till "de riktiga kunderna".Josefin Isaksson, som hjälpte sin mamma Elisabeth Larsson Bjuhr med försäljningen, hängde upp de sista klänningarna.


Vi hade bestämt att alla som hade möjlighet skulle vara tidsenligt klädda och Ann-Kathrine letade upp ett par riktigt schyssta cat eyes dagen till ära! Om ni vill se mig när jag tar det här fotot kan ni kika på S:t Olofs blogg här :)


Det mesta började bli klart. Mickes lampor tillsammans med Venus-stolarna från Bröderna Johansson i Markaryd, bordet från Jens H Quistgaard och den matchande mattan var en klockren kombo.


Andreas packade upp det sista som fick plats på borden.Malin strukturerade upp det hon från början kallade "kaos" :)


Så där ja! Alla var klara och vi tog ett djupt andetag och kollade in kön som växt ordentligt den sista kvarten och nu ringlade sig lååååång utanför.


Klockan 11 öppnades dörrarna! Vi hade varit väldigt noga med att ingen skulle få komma in och tjuvhandla. Det vällde in folk och alla började handla. Det fanns ingen tid att fundera. Nya kunder tryckte på och det var snabba affärer.
Trots det snabba tempot var det bara glada miner! Många ställde frågor, en och annan sa att de hade läst min blogg, alla var på ett strålande humör och det var sååååå roligt att stå där och sälja!


Efter nästan 1,5 timme kunde vi för första gången ta en andningspaus. Fram till dess hade det varit ett konstant handlande vid vårt bord och vi hade sålt väldigt mycket. Det fortsatte att komma folk ända till stängning men den värsta ruschen var över efter två timmar och jag kunde kika runt bland de andra borden igen. Jag frågade de andra säljarna hur det gick för dem flera gånger under dagen och fick alltid samma svar: JÄTTEBRA!

Här visar Malin en bonad för en kund som var intresserad av den.


Mikaels Paprika blev kvar trots att den är så vacker. Det blev också vår röda Zebra och det var inte helt oväntat.


Olof blev inte av med den här snygga skjortan i polyester ;)


Barnen kom förbi med sin mormor och morfar och de fick så klart varsin Retrouggla. (Vidar ville inte vara med på bild). Som synes hade bordet tömts på godbitarna och vi var ganska trötta efter den stora urladdningen som mässan var, men oj så glada alla var efteråt. Det här kommer vi att göra om, det var allas inställning!


Stort tack till alla som jobbat med mässan och alla som besökte den! Utan kunderna vore vi ju ingenting! Vi hade besökare så åkt ändra från Luleå bara för att gå på Umeå Retromarknad och det är stort för oss!
Väl mött nästa gång :)

Här kan ni läsa andras blogginlägg från mässan!


Och här finns alla mina inlägg rörande mässan, samlade i kategorin Umeå Retromarknad.

21 kommentarer:

 1. WOW!
  Vilket inlägg. Jag drabbades nästan av en överdos!
  Blir såååå sugen på att fra ihop ngt liknande i Göteborg. Det finns för få retromarknader.
  Stort Grattis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Gör det! Det borde finnas många i Gbg som är intresserade sv att hjälpa till. Det finns verkligen för lite renodlade retromarknader.

   Radera
 2. Det ser verkligen spännande och väldigt lockande ut. Skulle mer än gärna besökt mässan. Tyvärr omöjligt eftersom ca 90 mil skiljer oss åt.

  SvaraRadera
 3. Kul att se alla godbitarna som man missat :) Tack för en fin marknad!
  /Luleå-Annelie :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bildkavalkad å så mycket ögongodis! Mums!
  En annan var ju på Antikvärldens dag,,,men nästa gång kanske??
  Jag tycker det är jättekul att så många besökare kom till eran retromarknad och att det doftade succe!
  Jag ska nu kolla in på den där retrougglan - den skulle passa bra i min pinnsoffa i köket :)

  SvaraRadera
 5. Så roligt att du visar så fina bilder, där hade jag verkligen velat vara med. Så mycket vackra saker.

  SvaraRadera
 6. Tack ! Precis den information jag ville ha . Bilder på borden -som att vara där : ) + bilda sig 1 uppfattning om det bär sig köra från Pite' vid 1 annat tillfälle .Jo det gör det : ) Tack igen !

  SvaraRadera
 7. Kanonbra repotage med fina bilder och bra text...syn man inte va där..... : (

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder. Tyvärr lite långt från Karlskrona men håller med om att det är alldeles för lite retromässor.

  SvaraRadera
 9. Härligt reportage! Oj vad mycket ögongodis, det är härligt med bilder där man vill ha ALLT!

  SvaraRadera
 10. Oj oj va avis jag blir på er som kunde vara på denna fantastiska marknad.... Så mycket fint! Till nästa gång... fundera på om inte en Lördag skulle ge ännu mer långväga besökare?! Man åker ner på fredag, marknad på lördag och hinner åka hem innan arbete på måndag. Fast det kanske bara gäller mig... Skulle bara gilla att va där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har absolut en poäng där! Men för våra långväga försäljare kan det nog ställa till det. Graninge Bruk har tex sin butik öppen till kl 16 på lördag så de körde upp direkt när de stängde och fick stressigt att packa upp på söndag morgon. Flera packade upp sina saker på lördagen för att hinna och det kan bli lite svårare om man ska börja redan på fredagen. Vi hade både försäljare och kunder som reste hem till Graninge, Östersund, Piteå och Luleå efter stängning. Vi stänger ju redan kl 15 så man hinner ju köra ganska långt innan det blir måndag morgon ;)
   Jag ska ta upp dina synkunkter när det är dags att planera nästa marknad! Jag hoppas du har möjlighet att komma då!

   Radera
 11. Vilket ögongodis dessa bilder är! Hoppas på att kunna besöka mässan nästa gång den ordnas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du har möjlighet att komma då :)

   Radera
 12. Åh, wow!! Egentligen är det väl inte mer än rättvis att vi 08-or får sitta och sucka lite av avundsjuka, vi som är bortskämda med att alla retromässor och annat finns här i närheten. Men när jag ser allt ögongodis ni hade dukat upp tillsammans så erkänner jag att jag blir sugen på att åka upp om ni gör om det här! Extra plus i kanten för er idé att klä sig tidsenligt också, jättekul! Och retrougglorna var supersöta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är rätt åt er ;) Nä då, men vi är ju inte direkt bortskämda här uppe och den här lilla men sprängfyllda marknaden var precis vad vi i norr behövde! Kom ner nästa gång :)

   Radera
 13. Men gud! Vilket himmelrike :)
  Är det bestämt när det blir nästa gång? Jag åker gärna från Piteå till Umeå :) Eller rättare sagt det är ett måste att fara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bestämt när det blir nästa gång men någon gång nästa höst iaf. Vi har haft funderingar på att ha en retromarknad redan till våren men det är mer osäkert. Det är garanterat värt att röra från Piteå :)

   Radera
 14. Tack för alla fina kommentarer! Jag tänkte svara på alla men sedan blev det så fullt upp allt annat tråkigt vardagligt så bloggandet och kommentarsvarandet kom i kläm. Alla kommentarer uppskattas sååååå mycket! :)

  SvaraRadera
 15. åhh fy f-n vad jag hade velat vara dr..men då hade det väl gått runt i skallen pga av allt fint ;P

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!