20 september 2012

ÄNTLIGEN!!!

Ni som följt mig på bloggen vet att jag samlar på Prisma från Gustavsberg. Ni vet kanske också att min samling började med en fatlös kopp i modell LI som jag fick från min svärmor och som tillhört hennes pappa. Jag har letat och letat efter ett fat till koppen. Jag har haft spioner på många platser runt om i Sverige som också letat. Jag har scannat Tradera var och varannan dag. Jag har letat i över TRE ÅR och EN enda gång har jag sett en bild på ett passande fat men det var inte till salu. ALDRIG har jag ens sett en bild på en kopp i LI-modell med den grå dekoren. De verkar helt enkelt vara lite kniviga att få tag på! Under jakten på fatet (och fler koppar) har andra delar kommit i min väg och min samling har blivit ganska stor av både den grå och den rosa dekoren, i olika modeller och även andra servisdelar utöver koppar. Men nu! Äntligen! Min första kopp står fortfarande fatlös men två kompletta koppar har istället anslutit till samlingen!


Jag har Ann-Kathrine och Olof på S:t Olofs Antik att tacka för dessa! Det var extra roligt att det var just dem som hittade kopparna till mig, Ann-Kathrine hade full koll på vad jag jagade! Ynka 100 kr/st betalade jag gladeligen!


Vi har ännu inte druckit kaffe ur dem men det ska vi snart göra och då ska jag njuta ordentligt och hålla hårt i koppen!


Kopparna har hamnat på husets finaste plats, tillsammans med Zebra-kopparna och den nyfyndade karaffen. Vitrinen är en del av en möbel som också levererades från S:t Olofs. Mer om den senare.


Min första kopp står som sagt fortfarande fatlös men jag är säker på att den inte gör det länge till. När det väl har lossnat så...

7 kommentarer:

 1. Alltid underbart när man hittar något man letat efter länge, grattis! Ska bli spännande att se hela möbeln från S:t Olof!

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer, GRATTIS! Det är så jäkla skönt när efterlängtade delar finner vägen hem (och hela) till borgen :-)...

  SvaraRadera
 3. Jättefina, grattis. Jag tror kaffet kommer att smaka extra gott i så fina koppar.

  SvaraRadera
 4. Jaaaa!!! Så roligt! Skam den som ger sig.
  Grattis.

  SvaraRadera
 5. Grattis! Så härligt att hitta något man letat efter länge :)

  SvaraRadera
 6. Tack för alla Grattis :) Jag är såååååå nöjd :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!