06 september 2012

Utmaning: Retrotyger

Det var längesedan jag var med på någon utmaning, som vi titt som tätt ägnar oss åt i vårt retrobloggnätverk, men den här gången hakar jag på! Det är Maria med bloggen Prylodesign som utmanat oss andra att visa 3-5 av våra favoriter bland retrotyger. Jag är verkligen ingen expert på tyg och har inga travar med vackra tyger som många andra har men jag visar iaf tre av mina favoriter.

Först ut är våra nya gardiner som jag köpte på Blocket. I annonsen såldes möbler från 50-60-talet, inget vi var intresserade av men på en bild av en soffa skymtade en snygg gardin i bakgrunden. Jag mailade säljaren och frågade om jag fick köpa gardinerna och det gick för sig. Det var inte mindre än fyra hellånga längder som jag köpte för 200 kr. Ett fynd :)

Nästa favorit är mina älskade gardiner i vardagsrummet. Mer gardiner med blad alltså, det verkar ha varit ett populärt inslag i tygerna på 50-talet. Dessa kommer, med 99% säkerhet, från Mölnlycke handtryck och heter Hemsjö. Om ni undrar över snön så kan jag meddela att vi faktiskt inte har vinter här uppe ännu utan bilden togs av Västerbottens Kurirens fotograf när de var här och gjorde ett hemma hos-reportage i vintras. (Vad heter han? Det står inte i artikeln!) Hoppas VK inte misstycker.

Sist ut, en duk med fiskar som SKRIKER 50-tal! Den passar inte riktigt på vårt köksbord i ek så den har mest legat i linneskåpet och väntat på ett bord som ger den rättvisa. Den behöver inte vänta länge till...

Istället för att länka till alla andras tyginlägg så länkar jag någon som länkar alla, Porslinsbloggen. Snålskjuts ;)

7 kommentarer:

Skriv gärna en kommenter!