12 oktober 2011

Söndag i Årsta (del 1)

Lördagen spenderades på Junibacken så några retrobutiker hanns inte med. Vi var iof in på Stadsmissionen i Liljeholmen men vi fyndade ingenting där.

På söndagen tog vi istället nya tag i Årsta och vi började med retrobutiken Tid & Rum. Jag har haft lite kontakt Maria, som tillsammans med sin mamma äger den lilla butiken, via Internet så det var jättekul att nu besöka dem och träffas på riktigt! Butikslokalen är liten men de har verkligen lyckats få till en mysig butik med många fina möbler, tyger och prylar.

Tid & Rum flaggade ÖPPET
Fin skyltning utanför butiken
De glada ägarinnorna
Mycket fint trängdes i butiken
Härliga gardiner och tyger
Randiga Tråden hade lämnat spår
Nitade galgar
Freja såg sig omkring
Färgglada burkar

Självklart kom jag inte ut tomhänt från Tid & Rum! Den fina tygpåsen från Randiga Tråden kunde jag inte låta bli så den fick följa med mig när vi sa hej då till Maria och hennes mamma (minnet sviker, jag har glömt namnet!).

Mmmmmm vilket tyg!
Kul att köpa något som en bloggkollega gjort :)

Innan vi gick vidare fick vi vägbeskrivningar till de övriga två retrobutikerna i Årsta som Maria trodde öppnade kl 12. Tyvärr möttes vi av järngaller och skylten "Sorry we're closed" på Årsta Retro. Fler potentiella kunder flockades utanför och till slut var vi så många som stod med näsan mot fönstret att en förbipasserande tjej frågade vad som hade hänt där inne. "Ingenting" sa vi, "vi tittar bara in i butiken". Hon måste ha tyckt att vi var bra skumma hela bunten! ;)

Stängt dörr nr. 6
Sortimentet såg intressant ut
Glaskoppar och ett charmigt reklamkort

Bättre lycka på Årsta Prylbod tänkte vi och gick dit men sådan tur hade vi tyvärr inte för inte heller där var det söndagsöppet. I skyltfönstret såg vi att priserna var helt överkomliga så dit kommer vi absolut att återvända nästa gång vi är på besök.

Söndagsstängt
Röda ljuslyktor från Reijmyre för 30 kr/st.
De orangea ljusen var låååånga och smaaaala.
En vas från Rörstrand av Olle Arbelius för 75 kr
 Den hade jag köpt om det varit öppet.
Kolla in Gilas Grottas samling här.
Snurriga glas

Sju stängda ställen på två dagar måste vara något slags rekord! Söndagsstängt i Årsta kan man väl iof inte säga något om.

Vi hängde kvar i fina Årsta en stund innan det var dags att flyga hem till Norrland igen. Foton kommer i nästa inlägg...

5 kommentarer:

 1. Så kul, jag var inne på Tid och rum i måndags, fick då höra att du hade varit där, jättekul med kassen, tack.

  SvaraRadera
 2. Se där. Nu fick jag info om några till butiker i Årsta. Skoj! Olle Alberius-vasen är jättefin! Okej pris, även om jag inte betalt det för någon av mina vaser...men på ett ställe har jag sett vasen för 225 kr...

  SvaraRadera
 3. Ajdå, vilken otur! :( Men kul med lite foton från Tid och rum, har inte varit där än så det får bli en tripp till Årsta snart. Men inte på en söndag. ;)

  SvaraRadera
 4. Söta människa! :)
  Det var så kul att få besök av er och tusen tack för alla fina bilder och länkar, hälsar mamma Lena också.

  Jag kom på när ni hade gått, att det var söndag och inte lördag. Jag vet ju mycket väl att Prylboden har stängt söndagar. Får skylla snurrigheten på en helt galen helg. När ni hade gått så fullkomligt vällde det in folk och vi slog alla tidigare rekord :)

  Välkomna tillbaka till fina Årsta!

  SvaraRadera
 5. Årsta Retro är rätt sporadiskt öppet. Jag bor i samma hus och det är sällan öppet. Misstänker att det mest är en lagerlokal för saker som går dyrt på auktionssajter. Låt oss säga så här, det finns nog en anledning till att de bryter mot föreskriften som säger att saker i skyltfönster ska ha synlig prisinformation... De tar rejält betalt nämligen. Dock ska tilläggas att de har mycket fint, och svårfunnet, men det är mer "oh en Hans J. Wegner" än "titta vilken söt vas". Fynd gör man annorstädes.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!