11 oktober 2011

Fredag på Söder

Stängt var det här! Och där...och där! Och till sist även där!
Vi hade minst sagt otur på vår shoppingtur i Stockholm i fredags!

Vi började förmiddagen med att köpa nya nummret av Hus & Hem Retro på Centralen (innehållande retroguide över Stockholm) innan vi gav oss iväg mot Söder.


Vi mötte upp några vänner och började med att gå in på Cocktail Deluxe, mest för att dottern ville titta på alla djur och allt annat färgglatt hon såg i skyltfönstret. Där hittade jag kortplånboken från Aveva i det tyg jag spanat in på Internet. För 175 kr blev den min och Linda köpte en i brunt/oranget/vitt som jag tyvärr inte fotade.

Linda & mina kärlekar
Aveva kortplånbok

Vi gick runt hörnet till An Ideal For Living och där lämnade vi kvar Mattias och hans vän Petri i källaren fylld av vinylskivor. Jag, barnen och Linda gick till Bondegatan och tänkte börja med Södra Skattkammaren men där var det papp för fönstren och någon form av ombyggnad var väl väl skälet till det antar jag. Vi fortsatte längs gatan där Mattias syster Maria + bebis anslöt. När vi kom till Repris Stockholm satt en lapp på dörren där det stod "stängt 7/10", typiskt! Vi gick ytterligare några steg till Mormors Skattkista som enligt öppettiderna skulle ha haft öppet men även där var det lås och bom! Att titta på godbitar i fönster när man inte får gå in är frustrerande!

Tredje stängda stället. Deppiga fönstertittare.
B.la. några Helmer-dekorer i fönstret hos
Mormors Skattkista.

Vi traskade mot Sivletto och mötte upp killarna med fyllda skivpåsar. På Sivletto stannade vi en bra stund men vi köpte ingenting denna gång. Freja blev iaf bjuden på fika av sin moster och vi lämnade dem där med sin varma choklad så att vi kunde fortsätta vår fyndjakt med bara ett barn.

Fika på Sivletto

Fjärde stängda stället för dagen blev M & L Antik. Väldigt synd då jag hade velat veta mer om den söta mässingsmusen i skylten. Jag lämnade kvar tre såna i olika storlekar på Graninge Bruk Antik i somras och det har jag grämt mig över sedan dess. Någon av er kanske vet något om den?


Musen i mässing till vänster i bild

Vi traskade mot Folkungagatan istället men på dörren hos Second Half satt lappen "Nya tider from 12/10". Vi kom 5 dagar för tidigt för att få ta del av fredagsöppet i butiken! Det började bli ganska komiskt med alla stängde dörrar vid det här laget.


Stängt var det här!

Ni som läser Kerstin Kokks blogg har väl inte missat att det nu finns Salmiak-Créme men att den är svår att få tag på. Efter tips på hennes blogg gick vi sedan till Hållplatsens Tidningar & Tobak på Folkungagatan och där var det öppet så vi inhandlade massor av lakrits, bla den eftertraktade Salmiak-Crémen i den snygga förpackningen!


När lördagsgodiset var kirrat avslutade vi på Retro etc. där jag köpte ett par plastörhängen från "Queen of Kitch" för 49 kr och en bambi som enligt informationen på hyllan var "tysk originaltillverkning från 60-talet". Hirschglück heter tillverkaren och 79 kr var priset på den.


Ja, det var fredagen som faktiskt resulterade i några inköp trots att vi mest stod med näsorna tryckta mot låsta dörrar (och fönster). Vi möttes av fler låsa dörrar under vår resa, var så säkra på det! Fortsättning följer...

Fredagen inköp

8 kommentarer:

 1. Äh så trökigt när butikerna är stängda! Annars är det ju måndagar som brukar vara så i Stockholm. Hoppas ni har bättre tur nu!

  SvaraRadera
 2. nä, vad trist och snopet om man åkt för att shoppa... tur att ni hittade något i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag känner igen situationen och frustationen... Men appropå Sivletto... Såg du om de hade kvar konsumskylten? Den blåa liggande åttan! Jag såg den på ett foto därifrån men vem vet när den bilden var tagen! Vi är ju på jakt efter konsumskyltar till huset.

  SvaraRadera
 4. Fru Ekeby och Maine: Ja det var surt men det kommer ju fler Stockholmsresor i framtiden. Då satsar vi på en annan dag!

  Khina: Jag såg ingen Konsumskylt men jag tittade iof inte heller efter någon. Maila dem och fråga :)

  SvaraRadera
 5. usch vilken otur! det är verkligen som ett straff när man får stå och glo utanför en stängd butik man hade velat gå in i. jag glömmer aldrig när jag var i new york och hittade en 50-tal & rockabillybutik som var stängd och jag passerade det stället bara just då. sött rådjur du hittade iaf och fina örhängen!

  SvaraRadera
 6. Men så typiskt! :(
  Kortplånboken är smart och fin, jag köpte en hos Precis en sån när jag var i Malmö i augusti.

  SvaraRadera
 7. what!?!?! salmiakcreme... gimme gimme gimme!!!

  SvaraRadera
 8. Jag kan tipsa om att salmiakcremen finns på Sega Råttan i Umeå, köpte där för någon vecka sedan! =)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!