17 oktober 2011

Jag saknar er!

Kommentarerna lyser med sin frånvaro och jag saknar dem! Jag saknar er!
Några trogna kommenterare fortsätter återkomma men några trogna har också försvunnit och de där trevliga kommentarerna från för mig helt okända läsare saknar jag också.

Vad är då anledningen till detta?
Jag har inte tacklat av i mitt bloggande. Inläggen har innehållit både fynd, arkitektur, loppisrundor, en del matnyttig information och många trevliga bilder. Enligt min besöksräknare har jag till och med haft fler besökare under den senaste månaden än jag har haft tidigare. Kan det vara så att anledningen stavas INTERNET EXPLORER?! Av någon outgrundlig anledning (iaf för mig som inte är så haj på det här med datorer och Internet) så kan man inte lämna kommentarer på Blogger-bloggar om man använder Internet Explorer!

En lösning är så klart att byta webbläsare, jag kommenterar mest från telefonen som har Safari som webbläsare och det fungerar utmärkt. Vill man inte byta webbläsare så har jag kommit på ett sätt att komma runt problemet. Välj att kommentera som antingen "Namn/webbadrsss" (ja det står faktiskt så) eller "Anonym", då fungerar det! Väljer du "Anonym" så skriv gärna ditt namn i kommentaren så att jag vet vem det är som skriver :)

Era kommentarer är varmt välkomna! De lyser upp i höstmörkret!

Den söta skylten hängde på Graninge Bruk Antik i våras

17 kommentarer:

 1. Det funkar bra att kommentera tror jag, problemet är nog att man sprider sina kommentarer både mellan olika bloggar och mellan olika medier, bloggen, FB-sida, FB-grupper etc.

  Även för mig är det så, vissa inlägg kommenterar många, men vissa kommenterar ingen...

  SvaraRadera
 2. Jag följer fortfarande bloggen men ändå blir det inte att man kommenterar så ofta.. :)

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Herr Movarp: Konstigt, för mig funkat det fortfarande inte med Explorer. Mamma har också påpekat att hon inte kan kommentera. Jag är också periodare med kommentarer men vissa som brukar kommentera har helt försvunnit så jag tänkte att det kanske beror på Explorer ändå... Tack för alla dina kommentarer idag ;)

  Madeleine: Kul att höra att du läser :) Ha en trevlig kväll du med!

  SvaraRadera
 4. Sen är det precis som du säger; Blogger är skitjobbig ibland och dina kommentarer bara försvinner ut i cyberrymden utan förklaring och till slut ger man upp!!! Om det är webbläsaren eller inte är inte utrett men det händer titt som tätt! Eller så får man meddelande att du inte är godkänd att lämna kommentar.........*grrrrrrrr*...!!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har problem med att komentera vissa bloggar, men provar nu.
  Berit

  SvaraRadera
 6. DeBeer: Ja Blogger krånglar verkligen mycket! Det är så tråkigt när man verkligen vill skriva en kommentar och så går det bara inte! Grrrrr!

  Berit: Funkar bara bra :) Tack

  SvaraRadera
 7. Jag kan tänka mig att allt krångel med kommentarer har varit jobbiga, efter att ha skrivit många kommentarer och sedan se att de inte kommit upp är ganska tröttsamt.

  Jag kollar bloggen så fort ett nytt inlägg kommer upp :)

  SvaraRadera
 8. Jag har märkt samma sak. Fler besök men färre kommentarer. Jag tror att en del av svaret är det du skriver en annan, tror jag, är att det blir flera bloggar, mycket att läsa och att man helt enkelt slarvar... Så är det för mig iallafall!! Jag erkänner och får skämmas lite. Skärpning!!

  SvaraRadera
 9. Jag kan inte kommentera i vissa bloggar om jag går in till dem via Bloglovin. Om jag däremot skriver in adressen direkt i adressfältet funkar det. Vilket ju är helt stört. Kan det vara något sådant kanske?

  SvaraRadera
 10. Retroprylar: Roligt att höra att du/ni läser :) Bloggerkrångel är inte kul men man borde väl snart vänja sig ;)

  Khina: Du är en av dem som fortsatt kommentera så du behöver verkligen inte skämmas ;) Det är nog sant som du skriver, det finns så många bloggar nu så man hinner knappt läsa alla, än mindre kommentera.

  Sussana: Jag använder inte Bloglovin utan går in via bokmärken eller länkarna på min blogg men det funkar ändå inte :( Det händer mycket konstigt i Blogg(er)världen!

  SvaraRadera
 11. Hej, jag tror det beror på att det finns så himla många intressanta bloggar. Man prioriterar att läsa framför att kommentera. Själv prenumererar jag på din, och många andra bloggar med hjälp av feed, och kollar dagligen alla uppdateringar i min Windows Live Mail, det är effektivt. Ser jag då något som intresserar mig lite extra så går jag vidare till bloggen, läser kommentarer och kanske kommenterar också!

  SvaraRadera
 12. Det är ju ett fel som inte är fixat, om man har kryssat i rutan "Fortsätt vara inloggad" så funkar inget med kommentarer eller blogginlägg, se till att krysset är ur så funkar det mesta. Enda nackdelen är att man får logga in varje gång man startar Explorer på nytt...

  Jag läser ju i princip alla blogguppdateringar i min blogg-lista i bloggen, det betyder kanske 100 uppdateringar eller fler i veckan, så jag kommenterar så fort nåt är extra intressant eller helt enkelt måste kommenteras, jag hinner inte mer helt enkelt. Jag har ju även 7-8 FB-grupper att sköta så det tar en del tid också ;-)

  SvaraRadera
 13. det slutade ju funka att kommentera från internet explorer för mig för ca en månad sedan. fick rådet att använda mozilla firefox eller google chrome så jag fixade firefox och då går det.
  jag har inte glömt dig, jag brukar kommentera ju! och jag blir glad när jag ser dina kommentarer hos mig. :)

  SvaraRadera
 14. Anonym: det är absolut en orsak det också. Det gör att jag själv är dålig på att kommentera ibland men när jag vill kommentera tycker jag att det ska funka problemfritt, vilket det tyvärr inte gör. Kul att du prenumererar på min blogg :)

  Herr Movarp: jag kryssar ur rutan men det funkar ändå inte. Jag kan inte ens kommentera i min egen blogg!!! Förstår att folk (inklusive jag själv) inte hinner eller vill kommentera alla bloggar men när man vill kommentera så ska det ju funka! Skönt iaf att alla inte verkar ha mitt problem. För några verkar det tyvärr hänga kvar. Skönt att jag har min älskade iphone ;)

  Allt det gamla goda: du är en trogen kommenterare :) Tack :)

  SvaraRadera
 15. Jag tror aldrig jag har kommenterat här men njuter av varje inlägg du gör. Som en riktig 50-talare så är det kul att se alla fina saker du hittar!
  Yvonne på Gotland

  SvaraRadera
 16. Jag hade problem under ett par veckor då det inte gick att kommentera men provade då och då och häromdagen verkade felet vara åtgärdat.Fast å andra sidan är jag oftast inte särskilt snabb att kommentera utan läser mest.
  Tycker det är jättetrevligt med alla retrobloggar!

  SvaraRadera
 17. Yvonne på Gotland: Vad roligt att du läser och kul att du skrev en rad till mig nu :)
   
  Christin: Vad irriterande att det inte funkar för mig när många andra verkar ha fått problemet löst! Bra att du funkar för dig iaf :) Kul att höra att du läser!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!