21 oktober 2011

I mina besticklådor (Utmaning)

Jag antar utmaningen även jag och visar här upp våra ostädade besticklådor!

Vi börjar med vardagsbesticken i kökslådorna. 70-talsklassikern Rosen från Åhléns (eller har jag fel?) trängs med andra rostfria bestick samt ett gäng med bakelitskaft. I det främre facket ligger nyare vassa bestick från WMF med namnet Boston. Vi har fler sådana som ligger i sin kartong och som vi tar fram när vi är många som ska äta.

I en låda längre ner ligger fler bestick med bakelitskaft, några från Nilsjohan och några okända. Det är udda bestick eller lite "fulare" skadade bestick som hamnat där.

I en låda i skänken ligger mina Focus De Luxe från Gense, alla 30-årspresenter från olika håll. De är nytillverkade men lika härliga för det. På önskelistan i år står dessertskedar i samma serie.

I skänken ligger också matsilvret, eller snarare kaffesilvret. Kaffeskedarna med silverstämplar är märkta Mylius Norway. Jag har tretton stycken som jag fått av min farmor och farfar när jag var ganska liten. Kära farmor och farfar fortsatte sedan ge mig dessertskedar märkta GAB Sweden i modellen Gammal Fransk. De första jag fick har silverstämplar men de senare är i nysilver, sju stycken är de totalt. Det händer att de åker fram när det är kalas här hemma.

I samma låda ligger också plockgafflar och bakelsespaden Don Juan från Nilsjohan i originalkartonger. Båda fick jag i 30-årspresent från Mattias.

Fler bestick gömmer sig här och där men jag nöjer mig så för den här gången!

4 kommentarer:

 1. jag har ungefär allt som inte hör hemma i besticklådan, just i besticklådan. det är helt enkelt för ruskigt för att visa upp, så ett sånt här inlägg blir det nog inte från mig.

  nu har jag mailat dig om skärmarna!

  SvaraRadera
 2. Allt det gamla goda: Jag visade inte de värsta lådorna ;)
  Har svarat på ditt mail, verkligen fina skärmar!

  SvaraRadera
 3. Kul - Don Juan!!! Nu vet jag vad min spade heter ;-)

  DeBeer/Erica - Manganiatokan

  SvaraRadera
 4. Stämmer Rosen var från Åhléns, jag har den också.

  Tack för fin blogg!
  Yvonne

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!