14 oktober 2011

Mer Burgundia

Nu är jag officiellt samlare av serien Burgundia från danska Søholm. För visst är väl tre det magiska talet för en samling?

Nummer tre i min samling köpte jag på Tradera i somras men jag har inte visat den för er tidigare. Runt en tjuga + frakt fick jag ge för det lilla fatet.

Märkningen liknar 2071. Søholm Denmark står det alldeles säkert. AC ser jag också tydligt men vad betyder det? Enligt all information jag hittat är det Holm Sørensen som formgivit serien och Svend Aage Jensen som bidragit med glasyr och dekor. Kanske är AC initialerna på den som gjort just mitt specifika fat?

Så här ser samlingen ut nu. Lampan har fortfarande ingen skärm så de olika delarna har inte riktigt hittat sin rätta plats i Tema-hyllan än utan står på en av de översta hyllorna där fatet inte syns. Vid fotograferingen står de i min Florida-soffa.

Samlandet fortsätter. Kanske någon av er kan hjälpa mig?

6 kommentarer:

 1. Ohhh va snyggt! Lampan går inte av för hackor!!

  SvaraRadera
 2. Retroprylar: Ja visst är det en härlig serie!? :) Jag älskar färgerna och den mörkt brunsvarta glasyren. Det är kul att dekoren skiljer sig så mycket mellan de olika delarna. Lampan är riktigt härlig men kräver verkligen en passande skärm, vilket jag inte har hittat än :(

  SvaraRadera
 3. Jag har sett flera delar ute, men inte till loppis-vänliga priser tyvärr, så jag har inte köpt till dig, vilket jag skulle ha gjort om priset var rätt :-)

  OBS! Alla kommentarerna nu är skickade via Internet Explorer 8.

  SvaraRadera
 4. Herr Movarp: Låter bra att du spanar åt mig :)

  Konstigt att det inte funkar med Explorer för mig! Vet inte vilken version jag har dock...

  SvaraRadera
 5. jag har ju en hel del skärmar, skrev jag inte det för ett tag sedan? strutformade vita eller beiga femtiotalsskärmar som kunde passat. vi kan ju snacka om det, jag kan skicka bilder osv?

  SvaraRadera
 6. Allt det gamla goda: Men just ja, det har jag ju helt glömt bort! Vill du skicka bilder och mått så vore det supersnällt :) skingirlanna@hotmail.com

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!