11 februari 2014

Fem godingar ur garderoben

Som sagt, min lilla vintagegarderob har växt. Den är fortfarande liten men det börjar arta sig. Jag tänkte visa några klänningar jag köpt den senaste tiden och jag börjar med dessa fem.

Den här har jag använt mycket sedan jag köpte den i Facebookgruppen "Kläder från 50-60-70-talet - sälj och köp". Klänningen är märkt "Finnish Exclusive, made in Finland" och är i 100% stadig bomull med blixtlås fram. Den är storleksmärkt 40 och är ganska rymlig, främst i midjan och i halsen, men med ett bälte och en kofta till så är den perfekt!



Här är en klänning som jag köpte på Nolia-loppisen när jag och Mawintage-Malin var där förra helgen. En hemmasydd historia som fick ta några svängar i symaskinen här hemma också för att passa. Jag kan tänka mig att den är sydd av en gardin i sån där tjock och lite glesvävd bomull. Mycket skön och följsam att ha på sig trots att tyget har en del skavanker och ingen av oss som satt den i symaskinen har varit någon stjärna på det.



Den här höstiga klänningen landade i brevlådan igår och även denna är köpt i tidigare nämnda FB-grupp. Aldrig trodde jag väl att jag skulle sätta på mig något i som går i orange/brunt men när jag provade den kändes det helt rätt! Jag tror att klänningen är hemmasydd och den är i härligt mjuk polyester med en slits i halsen. Den funkar både med eller utan skärp i midjan.



Två vackra och mycket välsydda skapelser från Rino har också hittat hit. Både nysydda men i vintagetyger i ganska tunn bomull. Modellen heter "Krokus" och är figursydd med många insnitt och knappar hela vägen fram.



Den här har ni kanske sett förut? När Mawintage visade den :) Jag föll pladask och tänkte att den får nog ta brevvägen hit till Umeåtrakten igen och hos mig är den kvar!




Det finns flera godbitar i garderoben som jag ska visa er någon dag.

5 kommentarer:

  1. Vilka läckra klänningar! Den sista är min favorit :) Jag prövade idag två vintage klänningar som min mor har haft. Jätte fina! Ska nog som du visa mina klänningar på bloggen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det! Så roligt att ha fina klänningar från din mamma. Önskar att min mamma hade sina klänningar kvar. Mormor sydde till henne när hon skulle på dans. Hade varit ovärderligt att ha kvar!

      Radera
  2. Svar
    1. Tack Yvonne! Det är ju alltid roligare att se klänningarna på men det var så mkt enklare att bara hänga upp dem ;)

      Radera
  3. Fantastiskt fina. rino, den sista var ju supercool :) färgerna, mönstret! Vad får du ge för en klänning ungefär?

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!