16 februari 2014

Antikmässan, del 1

Antikmässan var en upplevelse! Vi kommer att återvända, det är ett som är säkert. Jag tänkte lotsa er igenom några av mina favoriter bland utställare, objekt och möten. Klicka gärna på bilderna för att se dem i större format.

Brandstationens monter var en av de första vi sprang på. Lampan med flerfärgade klot var svår att fånga på bild. Sideboardet med den imponerande samlingen Nagel-ljusstakar var... ja minst sagt imponerande!
Sweden Antique stoltserade med ett sideboard av Jørgen Clausen för Brande Møbelfabrik. Ovanför en målning av Madeleine Pyk, den var redan såld.


Hos dem fanns också en något sliten Ägget av Arne Jacobsen som man tyvärr inte fick provsitta, samt två underbara Pulcino glasfåglar av Peter Pelzel för Vistosi. 28000 kr/st kostade pippifåglarna.Hos Leva Antikt o Modernt stod det fantastiska golvuret för 3600 kr. Hade vi haft en tom vägg som gjort det rättvisa, samt fått med oss det hem, hade jag inte tvekat! Satsbordet med bricka var också tjusigt liksom vägglampan nedan.I Levas monter fanns mycket fint. Jag såg bland annat mässans första Vicke Lindstrand elefant. Den skulle dock inte bli den sista!


Där fanns även vackra vintageväskor.


Och vackert glas, bla dessa Solflaskor av Helena Tynell för Riihimäki och den bruna Lokflaskan på bilden nedanför, också den av Helena Tynell.Bordet Blå Fiskar av Stig Lindberg gick på runt 9000 kr om jag inte minns fel.


Jag ska visa er mycket mer från mässan och från den trevliga bloggträffen vi hade på fredagen. På återseende imorgon!

5 kommentarer:

 1. Kul att läsa ditt reportage från mässan! :)

  SvaraRadera
 2. Mycket fint! Det där golvuret går inte av för hackor, supersnyggt!

  SvaraRadera
 3. Skoj att se mässan genom dina ögon. Man fotar så olika saker...

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härlig mässa det var :-) Synd bara att jag inte hann prata något med dig vilket jag verkligen ville, bättre lycka nästa gång!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Bloggträffen gick så snabbt så det var flera jag inte hann prata med, bl.a. dig! Men nästa gång så :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!