24 februari 2014

Antikmässan, inköp

Vi åkte så klart inte tomhänta från Antikmässan trots att vi begränsade våra inköp lite, både för att vi bara reste med handbagage och för att vi inte hade planerat in några större inköp. Jag spontanshoppar inte något för flera tusen om det inte är något väldigt speciellt som aldrig kommer att korsa min väg igen :)


Det lilla fatet i mitten av bilden stötte jag på ganska tidigt på lördagen och jag kände mig ganska säker på att det tillhör serien Burgundia från Søholm som jag samlar på. Jag har aldrig sett den här modellen tidigare men det verkar iaf stämma. Ett roligt köp!

Jag köpte två saker hos Leva Antik, krukan från Bo Fajans, Marianne med originalfatet till, och den ljusblå väskan. Dessa två var bland det första jag tittade på under fredagen men då kände jag att det var tråkigt att åka till Antikmässan och komma hem med en kruka. Jag köpte den ändå för den var så fin och helt i toppskick. Det gick även att pruta lite hos den trevliga kvinnan i Levas monter :) Väskan, från Miss America, behöver som synes göras ren invändigt.Mattias köpte ljusstaken av Stig Lindberg hos en annan säljare. Om någon vet vad serien heter och vilka andra delar som finns så vore det kul att veta.


Vi enades sedan om att köpa burken med häftigt mönster. Den är omärkt så vi vet ingenting om den mer än att den är snygg och att vi aldrig sett någon liknande.


Hos Wimmerby Antik & Kuriosa köpte vi tre fina påsar med tiikimotiv. Det är visst tänkt att man ska köpa 1/2 kg Luxus kaffe i dem men vi kommer nog att använda dem att ge bort någon liten present i.


Boken "Barntyger vi minns från 1960/1970-talet" av Sara Axtelius köpte vi också. Den är extra kul för att den är skriven av en av medlemmarna i bloggnätverket som vi träffade på fredagens bloggträff.


På bloggträffen lovade Magnus oss alla att välja valfritt nummer av tidningen Retro i deras monter och det gjorde vi. Vi köpte också två gamla nummer till bra pris i Antikvärldens monter.


Fredagens enda inköp har jag redan visat er men här kommer de igen. Vackra små nyårskort som jag köpte hos Enebybergs Antikbod.


Vi hittade en trevlig secondhandbutik i Älvsjö innan vi åkte till flygplatsen. Jag ska visa er vad vi köpte där också men det får bli en annan dag.
På återseende!

6 kommentarer:

 1. Serien heter Lazur och den ni har köpt är den högsta.
  Har själv sett 5-6 st andra vaianter, lägre och med färre "terraser". Googla Lazur Lindberg så finns det ett antal bilder.
  /Per

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per
   Vi har också funderat om detta är Lazur men de delar jag sett på bild, som är märkta Lazur, ser annorlunda ut i botten och är turkosa ist för som denna, i olika blå nyanser. Är dina i denna glasyr?

   Radera
  2. Så här ser våran ut under:
   http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNjAw/z/QVMAAOxyLN9SkHtE/$_57.JPG

   Radera
 2. Här tex, https://www.bukowskismarket.com/sv/498362-vaser-samt-skal-3-delar-stengods-lazur-stig-lindberg-gustavsberg-1900-talets-andra-halft
  Våran ser inte lika ut i toppen heller, och inte i botten.

  SvaraRadera
 3. Burken var ju supercool! :) Å i like kontiki-påsarna och väskan a lot! Bra shoppat! Puss

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!