28 februari 2014

Sjuan

Hittade fler bilder som bara skräpar i mobilen utan att jag visat dem för er!

På en kvartersloppis hemma i Holmsund i slutet av sommaren 2013 hittade jag den här stolen. Märkt "Äkta 200:-". En äkta Sjuan av Arne Jacobsen alltså, klädd i grönt tyg.


Jag gick hem och hämtade cykelkärran och gick tillbaka och köpte stolen. 


Sjuan formgavs 1955 och tillverkas fortfarande av den danska firman Fritz Hansen. Den här verkar vara tillverkad 1978 av märkningen att döma. Tyvärr var stoppningen som fnöske så Mattias har lossat tyget och påbörjat rengöring av den. Planen är att lämna in den för omklädning och sedan ska dottern ha den som skrivbordsstol. Nypris för en grönklädd Sjuan är dryga 10 000 kr. Vi ska nog komma undan billigare än så ;)

På samma kvartersloppis hittade jag också lite annat smått och gott, bl.a. två Gefle Astra TV-fat för 40 kr. Ett fynd som gjorde mig väldigt glad då vi hade två fatlösa Astra hemma. En bra dag att se tillbaka på!

På tal om Arne Jacobsen så handlade gårdagens avsnitt av Banbrytande arkitektur på Kunskapskanalen om just Arne Jacobsen och SAS-hotellet i Köpenhamn. Väldigt intressant! Här kan ni se det på SVT Play. (Endast tillgängligt i 30 dagar)

2 kommentarer:

  1. Grattis! Här går en annan en och funderar på billiga efterapningar från Rusta, och så finns det sådana där fynd i omgivningen! :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!