21 februari 2014

Antikmässan, del 6

Nu lovar jag att det här är sista inlägget med bilder från själva mässan. Nästa gång visar jag vad vi köpte!

På lördagen stod vi i kön 10 minuter innan öppning. Jag passade på att fota skylten där ni kan läsa vad 2014 års mässa hade för tema. Perspektiv.


Nästa år kommer vi att gå på mässan torsdag och fredag istället för fredag och lördag! Vi hade ju nästan kunnat räkna ut att det skulle vara knökfullt när det blev helg. Totalt besökte 25000 personer mässan under 4 dagar och många av dem var nog där på lördagen. Vi gick några timmar på mässan innan vi skulle flyga hem igen men man fick klämma sig in bland hyllor och nästan köa till vissa montrar. Som tur var hade vi sett det mesta redan och koncentrerade oss på att göra några inköp.

Någon tysk munk köpte vi inte trots att de fanns hos många säljare, här en stor samling hos Cromo Antik. De hade en hel vägg med stringhyllor fyllda av godbitar och ett glasskåp med dyrgripar, bland annat serien Traffic av Lisa Larson från 1970.En gasell av Vicke Lindstrand för 12500 kr och jättelejonet av Lisa Larson kunde de också stoltsera med.Jag tror att den fina dockvagnen också stod hos Cromo Antik.


Nostalgi-Imperiet brukar ställa ut på bilträffar men hade nu hamnat i finrummet. Där fanns massor av amerikanska glas och kitchiga prylar men också två delar ur den finfina barnservisen Jorden runt från Gefle av Dorothy Clough.


Den söta lilla radion stod också hos Nostalgi-Imperiet, i fint sällskap av salt- och pepparströarna av Pierre Forsell för Gense.


I en monter stod en ensam Fanett från Edsbyverken kvar. Det fanns två på fredagen men den andra köpte Porslinan.


Och hos en annan säljare hängde en tjusig bilhjälm. Jag tyckte att Mattias borde slå till men han lät den hänga kvar.


Soffan och fotpallen från reklamen stod kvar när vi lämnade Antikmässan 2014. Vi kommer tillbaka nästa år. Det är ett som är säkert! Vi ses där!

3 kommentarer:

 1. Gasellen är en dröm att drömma om och jag var i montern ett antal gånger för att beundra den.
  Med vänlig hälsning

  SvaraRadera
 2. Det var lite lustigt när man hittade Gasellen med ganska många tusenlappars skillnad. Det var på onsdagkvällen. Jag hörde senare att båda blev sålda :-)

  SvaraRadera
 3. På min fars sida, fick en svåger ett sådant jättelejon i present. På sin frus önskan! Han jublade inte direkt, på den tiden. Idag sneglar jag på den lilla versionen, hos mormor.. :) Så olika värdering det blir med tiden!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!